Una vuitantena de personalitats de l'àmbit cultural, familiars i amics es van reunir, el 14 de gener, a la Sala Parés per recordar la trajectòria del pintor català Josep Amat (Barcelona, 1901-1991), amb motiu del 25è aniversari de la seva mort.
"Amat va ser el descobridor del paisatge urbà de Barcelona, el retratista de la ciutat que va fer poesia del diàleg amb el seu entorn" va remarcar Jordi González Llàcer, doctor en història de l'art que ha realitzat una tesi al voltant de l'obra del pintor.
A banda de pintar les vistes urbanes poc usuals de Barcelona, Amat va afegir-ne una de nova, els rams de flors, tant a les taules de la seva terrassa de Barcelona com a la de Sant Feliu, davant del mar.
El president de la Sala Parés i membre del consell general del MACBA, Joan Anton Maragall, va recordar els 50 anys del pintor en aquesta galeria d'art: "Sempre ha estat i sempre està present a la Sala Parés i a la nostra família. Recordo que el pare en parlava amb una tendresa i una admiració molt especial. Per a mi la relació que hi ha d'haver entre un galerista i un artista està exemplificada en la que van tenir el meu pare i Josep Amat".
Durant la cloenda de l'acte, en representació de la família i com a president de la Fundació Amat, Josep Amat i Girbau, va emplaçar a seguir recordant l'obra del seu pare amb les properes activitats que organitzarà la fundació aquest 2016, entre elles una exposició a Sant Feliu de Guíxols a l'estiu (on el pintor va passar llargues temporades per cercar nous punts de vista) i una altra a la capital catalana, a la tardor.