Ana Ferrero Horrach ha guanyat la Beca d’Investigació dels Premis Ciutat de Palma dins els àmbits d’humanitats i ciències socials i/o cultura popular i tradicional, vinculats per la temàtica a la ciutat de Palma, dotada amb 5.000 euros. En aquesta convocatòria, i per a la celebració del 700 aniversari de la mort del beat Ramon Llull, la temàtica havia d’estar relacionada amb la seva figura. La guanyadora recollirà el seu guardó el 20 de gener durant la gala dels premis, que es celebrarà al Teatre Principal a partir de les 19 hores.
Ferrero ha guanyat amb el projecte “Ramon Llull, icona cultura: planificació estratègica dels recursos patrimonials vinculats a Ramon Llull per al seu desenvolupament turístic cultural a Palma”. El tema d’estudi que es planteja tracta la interrelació entre patrimoni i turisme cultural, en concret en la vinculació entre la figura de Ramon Llull i el turisme i oci cultural a Palma. Aquesta investigació pretén dissenyar una planificació estratègica per tal d’optimitzar els recursos patrimonials de turisme i oci cultural existents vinculats a Ramon Llull, i estudiar la possibilitat d’implementar-ne de nous.
Ramon Llull pot ser considerat com el personatge històric d’origen mallorquí més il·lustre internacionalment i una de les personalitats més importants de l’Edat Mitja. Conegut arreu del món, la seva influència ha estat cabdal tant en la literatura com en la filosofia o la teologia.
Palma compta amb pocs recursos turístic culturals vinculats directament a la figura de Ramon Llull (les rutes de Ramon Llull són un dels pocs exemples), desaprofitant el potencial d’atracció. En un moment en què cada cop es veu més necessari el desenvolupament del turisme cultural a l’illa per tal d’impulsar la desestacionalització del sector, la diversificació de l’oferta de productes de turisme cultural s’erigeix com una de les claus per aquest desenvolupament. Per aquest motiu, la identificació de recursos patrimonials vàlids, atractius i amb capacitat d’atracció com la figura de Ramon Llull, assoleix en aquest context una importància cabdal.
A la imatge, la col·laboradora de bonart, Ana Ferrero Horrach.