0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

"Deltebre I. La història d’un naufragi" al Museu d’Arqueologia de Catalunya

\
bonart barcelona - 21/01/16
El Museu d’Arqueologia de Catalunya presenta l'exposició Deltebre I. La història d’un naufragi. La mostra romandrà al museu del 28 de gener al 6 de març de 2016.
Concebuda com a itinerant, aquesta mostra ens explica la història de Deltebre I, un vaixell de transport militar de l’armada anglesa procedent d’Alacant, enfonsat a la desembocadura de l’Ebre el 1813, durant el conflicte bèl·lic de la Guerra del Francès.
 
L’excepcionalitat d’aquest derelicte és que ens trobem davant l’únic vaixell arqueològic de Catalunya que no ha patit cap espoli, amb un bon estat de conservació i un alt valor científic.
El contingut de l’exposició és narrat en primera persona per un mariner i esta dividit en cinc àmbits. En aquests àmbits s’explica el context històric que provocà el naufragi del nostre vaixell protagonista, el seu carregament i la vida a bord, així com també la seva construcció naval. L’últim àmbit està dedicat al mètode de treball de l’arqueologia subaquàtica i el seu paper en recuperar episodis de la història.
 
Aquesta mostra és fruit del treball conjunt de dues seus del Museu d’Arqueologia - Girona, el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya i Girona – i la col·laboració del Museo Arqueológico de Alicante y el Consejo Regulador de la Denominación de Origen Vinos Alicante.
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px