La Sala Parés, carrer Petritxol 5 de Barcelona, presenta del 14 de desembre a les 12:00h fins el 29 de gener presenta l'exposició col·lectiva Musical.
A propòsit d’aquesta exposició, centrada en un tema proposat per la galeria, alguns artistes ens han fet veure que un dels atractius per participar-hi era el repte que suposava. Donat que hi havia un tema, d’una banda, calia respectar-lo mantenint amb ell un fil conductor, per prim que fos; de l’altra, calia també dur-lo al territori propi, a l’espai singular de cadascú. L’exposició mostra com els deu artistes ha aconseguit aquest difícil equilibri, segurament fent un exercici de imaginació, entesa com la capacitat de figurar-se imatges a partir d’una idea.
Cada personalitat artística es manifesta amb força i, alhora, veient les obres en conjunt, percebem que hi ha un vincle real i quasi indefinible… com si el so dels diferents instruments, fins i tot compositors, formessin un gran acord. Veiem la música, la sentim… en el doble significat de sentir.
Carmen Alvar: la memòria vibrant del moviment d’una mà, tocant diferents instruments musicals. Dominika Berger: la música que ve de dins, la que neix d’allò que és més intens… Marcos Cárdenas: les altres músiques, les més naturals i espontànies, els cants dels ocells… Leticia Feduchi: la bellesa que adquireixen uns instruments musicals quan són estimats. Brigitte Szenczi i Juan Antonio Mañas: la formalització visual de les emocions que produeixen diferents obres musicals. Carlos Morago: el que pot omplir un piano tot sol… i el que pot arribar a suggerir. Gloria Muñoz: la bellesa efímera dels fruits i l’encant permanent de les partitures… el pas del temps. Miguel Rasero: l’equilibri impossible d’una dansa somniada… Miquel Vilà: la tempesta d’un Beethoven trepidant, encès i crepuscular.
Com diu l’escriptor Joaquim Español: << L’objectiu de totes les arts es el mateix: la construcció d’una forma i la intensificació dels significats >>. La pintura i la música ens ho deixen ben clar en aquesta exposició. En el seu marc podrem viure, de manera singular, l’Afinitat que hi ha entre ambdues arts. Es tracta dels cinc concerts que tindran lloc tots els dissabtes a les sis de la tarda i fins l’11 de gener. Excel·lents músics del Conservatori del Liceu ens oferiran obres que van des de J. S. Bach fins a D. Xostakóvitx i compartiran l’espai de la galeria amb els deu artistes de l’exposició, junts i en afinitat, ens faran passar molts bons moments.Com expliquen, "veient les obres en conjunt, percebem que hi ha un vincle real i quasi indefinible… com si el so dels diferents instruments, fins i tot compositors, formessin un gran acord. Veiem la música, la sentim… en el doble significat de sentir.
A la imatge, "Petrushka", 2019, Grafit i lapis de color sobre paper, 60 × 80 cm.