El 30 de gener, San Cugat del Vallès acull una nova edició de Ruta d'Art Contemporani.
D'11 a 14 h., tindrà lloc la visita a les exposicions No song to sing i Ne travaillez jamais amb els artistes i comissaris participants a ADN Platform.
No song to sing suposa un anàlisis expansiu del registre sonor com possible display en l’art. D’aquesta manera, la impossibilitat manifesta davant el fet de cantar una simple cançó ens invita a ampliar les possibilitats discursives del format mitjançant un altre tipus de procediments, solucions i escoltes.
Comissaris: David Armengol i Martí Manen. Artistes: C. Pino, Carles Congost, Laia Estruch, Antoni Hervàs, Pepo Salazar, Tris Vonna-Michell, Richard T. Walker, Franziska Windisch
Ne travaillez jamais és un projecte que pren la ciutat de Sant Cugat del Vallès com a context i pretext per a problematitzar els grans relats que construeixen el que hegemònicament entenem per treball. L’exposició reuneix els projectes dels artistes Alán Carrasco, Paco Chanivet, Diásporas Críticas i Raquel Friera que s’han desenvolupat en relació directa amb situacions laborals de la ciutat i amb els seus habitants, apostant així per la creació d’un contrarrelat dissident des d’on el propi treball esdevé.
Comissàries: Blanca del Río, Mariella Franzoni, Lidia González Alija, Antonella Medici, Lucía Piedra.
A les 17 h, a La Puntual comença la visita comentada a l’exposició ¡Cómo se agita la mía al verla!. Una exposició que sembla Londres, on es mostren els treballs que ha estat desenvolupant el Marcel Rubio entorn del Llibre dels Passatgesde Walter Benjamin. Amb un joc espacial molt particular, l'experiència comença amb un tsunami, per acabar adonant-nos que de fet, érem nosaltres, els que ens hem estat observant tot aquest temps des de les altures. La distància necessària per observar l'esdevenir de la nostra història esdevé doncs un imperatiu físic, un espai per la prova, l'assaig i el fragment significatiu.
A les 19 h, al Centre d’Art Maristany tindrà lloc la cloenda de l’exposició Boicot i trabanqueta amb la performance Le fleuve armure / der Rüstungsfluss d’Adrian Schindler. (Durada: 45 minuts aprox.)
L’Adrian és un artista alemany i francès, la seva nacionalitat ha condicionat la seva història personal i a conseqüència, la seva obra. Aquesta performance parla sobre les anades i les vingudes, sobre la destrucció, la reparació, sobre partir i definir. Parteix de la història d’un pont que creua un dels rius més llargs d’Europa, història del qual narra durant la intervenció, des de les fronteres de l’Imperi Romà fins al Tercer Reich. La narració es fa en dos idiomes, pensat per fer-ho en alemany i francès, l’Adrian ho farà en català en aquesta sessió.
En acabar la performance es farà la presentació a Sant Cugat de la publicació que ha fet l’artista sobre aquesta peça, distribuïda per Múltiplos, llibreria especialitzada en edicions d’artista, i qui estigui interessat poder adquirir-la. Tot acompanyat d’una copeta de vi i aprofitar les últimes hores que l’exposició estarà oberta al públic.
Boicot i trabanqueta és una mostra que neix de preguntar-nos què és la història?, i com s’explica? Sovint el relat històric s’exposa des d’un únic pla d’acció, on els esdeveniments succeeixen un darrere l’altre sense moure’s de la mateixa línia recta. Ara bé, en aquesta trajectòria és ben sabut que hi existeixen escletxes, buits i estrats dins dels quals hi reposa molta més informació: anècdotes, històries personals, microhistòries, interpretacions i mentides.