banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) presenta "Al taller de Josep Clarà. Guixos d’un escultor irrepetible"

Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) presenta \
bonart barcelona - 29/01/16

A partir del 10 de març, el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) presenta l’exposició Al taller de Josep Clarà. Guixos d’un escultor irrepetible, centrada en la figura de l’artista olotí, un dels creadors catalans més destacats de la primera meitat del segle XX i una de les figures amb més projecció internacional de la seva generació.

L’exposició, comissariada per Cristina Rodríguez Samaniego, obre una finestra a “l’univers Clarà” a partir dels seus guixos més rellevants de cada una de les èpoques de la seva prolífica vida - l’Èxtasi, el Turment, el Crepuscle, la Deessa, el Ritme, la Puixança, els Voluntaris Catalans, els Caiguts i tants d’altres. Molts d’aquests guixos, custodiats pel Museu Comarcal de la Garrotxa d’Olot (depositari de la majoria de l’obra que l’Ajuntament de Barcelona va adjudicar al MNAC) es mostren al públic per primera vegada. Es tracta de la seva obra més autèntica, l’origen del que després s’extreuen els marbres i bronzes que s’acaba admirant.

La mostra busca acostar al públic l’escultor i la seva obra quan es compleixen trenta anys de la clausura del Museu Clarà de Barcelona. Presenta dues vessants que s’interrelacionen i construeixen una mirada diferent i renovada sobre aquest artista. D’una banda, s’explica la trajectòria de Josep Clarà (1878-1958) i se’n destaquen les obres més importants, moltes d’elles inèdites. En paral·lel, s’explora el concepte del taller de l’artista i s’il·lustra el treball de l’escultor, els seus processos creatius, el funcionament del taller, les tècniques emprades, etc.

Eude, genericBonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px