Montserrat Carulla i Font, fins ara presidenta de la Fundació, coincidint amb el seu setantè aniversari, ha pres la decisió de deixar aquesta responsabilitat tot i continuar formant part del Patronat. Carles Duarte, fins ara director de la Fundació, n’assumirà la presidència.
El relleu coincideix amb els canvis que es produeixen en el Patronat de la Fundació i que refermem el recanvi generacional pel que fa als membres de la família Carulla i la implicació de les noves generacions en el govern de la Fundació, on augmenten la seva representació.
El Patronat de la Fundació Carulla queda configurat a partir d’ara amb la composició següent: Maria Font de Carulla (presidenta d’honor), Carles Duarte (president), Lluís Carulla, Mariona Carulla, Montserrat Carulla, Jordi Carulla Ruiz, Guillem Usandizaga, Nicolau Brossa, Diana Sanz, Josep González-Agàpito, Joaquim Triadú i Joaquim Coello.
Durant el mandat de Montserrat Carulla, la Fundació ha viscut un vigorós període de rellançament i una projecció creixent de la seva acció. Com a aspectes més rellevants de la seva presidència, escau destacar dues successives modernitzacions i ampliacions (2009 i 2012) del Museu de la Vida Rural a l’Espluga de Francolí, la internacionalització de l’Editorial Barcino i la creació de la plataforma Amics d’Els Clàssics i de noves col·leccions, com Tast de Clàssics, l’establiment, al costat d’ESADE, de l’Observatori dels Valors, o l’actualització i la potenciació de les línies de premis, des dels prestigiosos Premis Baldiri Reixac a la institució dels Premis Francesc Candel i els d’Educació en el Lleure. Una fita ben recent i d’una importància rellevant ha estat la reorientació de l’antic Premi d’Honor, que reconeixia realitzacions i trajectòries, al nou Premi Lluís Carulla d’estímul a un projecte cultural, dotat amb fins a 100.000 euros. En reconeixement a la labor realitzada per Montserrat Carulla des de la Fundació va ser distingida per la Generalitat de Catalunya l’any 2010 amb la Creu de Sant Jordi.