FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"La creació del paisatge contemporani" al Centre d'Art Alcobendas

bonart madrid - 11/02/16
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat
Partint dels rics fons de la Col·lecció de Fotografia Alcobendas i la Col·lecció DKV, la mostra La creació del paisatge contemporani, que es podrà visitar del 17 de febrer al 23 d'abril al Centre d'Art Alcobendas, estudia la manera en què la concepció del paisatge es troba en permanent estat de crisi i reescriptura en la creació visual contemporània.

La selecció d'artistes d'aquesta exposició inclou autors considerats clàssics de la fotografia espanyola contemporània, com Luis Vioque, Carlos Cánovas, Bleda y Rosa, Manuel Laguillo, Juan de Sande, José Maria Mellado  o Félix Curto. Al costat d'ells, fotògrafs d'una generació posterior que han donat ja abundants mostres del seu mestratge com José Guerrero, Gerardo Custance, Jorge Yeregui, Eduardo Nave o Rosell Meseguer entre d'altres. La comissària de l'exposició, Alicia Ventura, explica que "els artistes retraten la posició de l'home davant la natura en termes d'actor i espectador".

Molts dels treballs exposats analitzen la intervenció de l'home en el territori, i reprenen així des d'una perspectiva contemporània i gairebé documental la històrica tensió entre cultura i naturalezs. En altres obres, els recursos de la ficció s'apoderen de l'espai urbà i rural, recordant-nos la condició necessàriament ambigua i construïda del paisatge, a meitat de camí entre la natura i l'artifici.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88