El Reial Cercle Artístic de Barcelona ha ampliat el fons artístic i patrimonial en els darrers quatre anys amb més de 100 obres d’art, entre quadres, escultures i dibuixos. La voluntat de l’entitat, des del darrer mandat de l’actual Junta de Govern, amb el seu president, Josep Fèlix Bentz al capdavant, ha estat i continua sent enriquir i incrementar el ja important patrimoni artístic, recuperant obres d’art singulars i excepcionals a través de donacions, adquisicions, així com també, col·laboracions amb altres institucions.
El Cercle Artístic disposa d’un fons propi de pintures i escultures format per més de de 700 obres d’autors de primer nivell. Hi ha escultures de Josep Clarà, Enric Casanovas, Enric Bassas o Llusià i Miquel Oslé, entre d’altres i pintures i dibuixos d’autors com Marià Fortuny, Romà Ribera, Joan Vila Cinca, Lluís Masriera, Segundo Matilla, Francesc d’Assís Galí o Enric Planasdurà, entre molts d’altres.
Aprofitant les noves incorporacions en les arts plàstiques, l’entitat ha fet una tria de 38 obres, entre quadres i escultures, i ha organitzat la 1ª Exposició del Nou Patrimoni del Reial Cercle Artístic, on fins al 4 de març s’hi poden veure pintures d’artistes tant reconeguts com: Jordi Alumà, Josep Cruañas, Ramon Barnadas, Fernando de Manzarbeitia, José Luís Fuentetaja, Lluís Ribas, Lluís Roura o obres d’escultors de renom com: Jordi Puiggalí o Ricard Mira.
A banda de les pintures i les escultures, el Cercle Artístic també compta amb un arxiu format per més de 4.000 documents i uns 1.000 epistolaris artístics. Tot aquest fons documental es troba en procés de digitalització, projecte que forma part del Pla estratègic 2014-2019, impulsat també per l’actual Junta de Govern.
El Reial Cercle Artístic, que aquest any celebra el seu 135è aniversari, és una entitat dedicada a promoure i impulsar manifestacions artístiques, esdevenint un espai de referència en la vida cultural de la ciutat que es renova constantment. Amb una programació ambiciosa i una visió internacional, el Reial Cercle ofereix des de grans exposicions de prestigi fins a la potenciació d´artistes novells amb cert recorregut en les disciplines clàssiques de l’art, així com també en les més modernes com el videoart o la fotografia.