Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Bombas Gens difondrà la Col·lecció Per Amor a l’Art via ‘Radio Ècfrasi’

Bombas Gens difondrà la Col·lecció Per Amor a l’Art via ‘Radio Ècfrasi’
bonart valència - 17/12/19

Posar el focus en la Col·lecció Per Amor a l'Art amb l'objectiu d'ampliar mirades i lectures sobre la mateixa. Aquest ha sigut l'objectiu de l'taller processual Ècfrasi. Assaig d'una exposició que Víctor de el Río ha desenvolupat en Bombas Gens al llarg d'una sèrie de sessions. L'última d'elles, oberta a al públic general, tindrà lloc aquest divendres al centre d'art de la Fundació Per Amor a l'Art i representarà el final d'un procés que en el seu colofó  adopta format radiofònic.

Així, Ràdio Ècfrasi serà conduït en directe pels participants del taller. Posteriorment es generarà un podcast amb la gravació, que comptarà amb les intervencions de el grup i de el públic assistent.

"La idea del programa de ràdio va sorgir de la pròpia dinàmica de grup. El taller ha estat plantejat com un projecte col·laboratiu, i com a director no he volgut imposar res a priori. Aquesta proposta, a més, m'ha semblat molt coherent amb el projecte", afirma Víctor del Río.

I és que el nom de el programa, Ècfrasi, fa referència als actes descriptius i narratius; a la representació verbal d'una representació visual. Aquesta precisament ha sigut la idea de partida del taller: posar-li paraules a la Col·lecció Per Amor a l'Art. Segons Del Río, "Tota obra d'art ens porta a la recerca d'una interpretació. I aquesta interpretació normalment es fa amb paraules (o també mitjançant vincles amb altres imatges). Després de l'estudi de la col·lecció, hem desenvolupat una sèrie de conceptes associats als mecanismes de lectura i escriptura de les obres d'art contemporani mitjançant el muntatge expositiu com a forma d'assaig".

Les interpretacions dels participants prendran forma oral aquest divendres 13 de desembre de 17:30 a 19: 30h. El públic assistent també podrà realitzar la seua pròpia ècfrasi a partir de les obres exposades actualment a Bombas Gens Centre d'Art.

Aquesta activitat forma part del programa de mecenatge cultural de la Fundació Per Amor a l'Art.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90