Banner-HCB-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

‘Sis històries i un color’ a la galeria Víctor Lope

‘Sis històries i un color’ a la galeria Víctor Lope
bonart barcelona - 17/12/19

La Galeria Víctor Lope Art Contemporani inaugura el proper dijous 19 de desembre a les 19h l'exposició Sis històries i un color en què participaran sis artistes amb obres de formats i tècniques diferents, però totes dins d'un mateix camp cromàtic.

El color negre s'ha utilitzat al llarg de la història de l'art amb múltiples propòsits, des de tècnics - per donar profunditat a parts de la composició de les obres - a emotius - per representar els més foscos pensaments de l'ésser humà. Rubens i Rembrandt li van donar importància a través de les seves obres i Velázquez i Goya van perfeccionar la tècnica i van estendre el seu ús. El negre, ara ja totalment emancipat, s'estén com a protagonista per donar força i complexitat a les composicions, despullant de color les obres dels artistes i aportant molts més matisos que percebre.

Sis històries i un color és una exposició col·lectiva on es presenten les obres de sis artistes que s'han plantejat la creació artística des de l'obra monocromàtica en blanc i negre, predominant la foscor sobre el clar. Aquesta dualitat cromàtica obliga a l'espectador a intervenir mentalment i esforçar-se per observar les peces amb l'absència de soroll d'altres colors. A l'simplificar l'experiència visual, l'emocional pot aflorar més forta, el positiu i el negatiu, la llum i la foscor, el bo i el dolent ...

Els sis artistes ens presenten sis visions completament diferents de l'art contemporani: mariajose Gallardo (Badajoz, 1978) s'incorpora a l'catàleg de la galeria després de la seva exposició individual al CAC de Màlaga i ens presenta les seves icòniques pintures; Kepa Garraza (Biscaia, 1979) segueix treballant en la seva última sèrie de dibuixos: 'Propaganda', amb la que ens incita a reflexionar sobre la naturalesa de el poder i la seva representació; Max Gärtner (Heidelberg, 1982) ens mostra les seves obres més recents del seu món de déus i fantasmes; Concha Martínez Barreto (Múrcia, 1978) segueix traslladant-nos a les capes més profundes de la memòria individual i col·lectiva amb la seva sèrie Estrats; Frank Plant (Philadelphia, 1969) ens presenta una de les seves peces més icòniques d'acer pintat; i finalment vam presentar el projecte "A Foreign Land" de l'fotògraf sud-africà Alastair Whitton (Glasgow, 1969).

A la imatge, detall d’una fotografia de Concha Martínez Barreto.

BONART_BANNER_180x180inclassificables

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90