Brosssa reflectit. Poemes visuals, llibres i cartells es pot veure a la galeria Miguel Marcos del 31 de març al 13 de maig del 2016.
La galeria mostra l’obra d’una de les figures més representatives de l’avantguarda catalana del segle XX.
Després de la Guerra Cvil espanyola, Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998) va tornar a Barcelona (1941) i va conèixer J.V. Foix, Joan Miró i Joan Prats. Gràcies als seus consells, i dins d’una línia surrealista, va escriure sonets, proses, odes i teatre. L’any 1941 va fer els primers poemes visuals (que ell anomenava experimentals), el 1947 va fundar la revista Dau al Set amb Modest Cuixart, Joan Ponç, Arnau Puig, Antoni Tàpies i Joan-Josep Tharrats, i l’any 1951 va participar en l’exposició del grup a la sala Caralt amb tres poemes experimentals.
L’obra de Brossa és inclassificable i inconfusible, la seva carismàtica personalitat conjugava un esperit dadaista amb una mentalitat imaginativa pròpia del moviment surrealista i un automatisme psíquic, heretat de les seves lectures de Freud, que el portava a captar realitats diferents de les que l’ull veu i de les que la ment pensa.
En aquesta mostra, la poesia de Brossa es gaudeix a través de poemes visuals, llibres i cartells que il·lustren l’imaginari de l’artista: la màgia, el cinema, el teatre, les cartes i els jocs d’endevinalles, entre d’altres, conformen una obra plena d’ironia i sarcasme. L’artista combina els objectes quotidians amb contradiccions en els títols i convida l’espectador a un joc lúdic basat en la lliure associació de conceptes.