FCC-Segell-banner4

Notícies

La periodista i cantautora Clara a Strenes

bonart girona - 06/04/16
Nial nou-180x178La-Galeria-201602-recurs
MoltClara, la periodista que escriu cançons, serà a Strenes el dia 10 d’abril, a les 18h als Jardins de la Mercè en format acústic i acompanyada del compositor i pianista Marc Mas. Serà un concert proper i emocionant on la cantautora gironina descobrirà les coordenades del seu univers musical: una barreja de tots els estils musicals que durant anys ha estat escoltant com una addicta i que donaran com a resultat un concert amb cançons del seu disc moltClara, alguna versió i altres sorpreses. “És tot el que tenia a dintre adormit i que he fet despertar, com un volcà, com desperta el mar la tramuntana”, explica l’autora fent un paral·lelisme amb els seus orígens garrotxí i altempordanès.

El nou disc moltClara (Temps Record), és un projecte molt personal i heterodox compost per diferents gèneres musicals. Des del rap, el folk, el pop,  passant per la balada més íntima i tocant, de nou, el gènere de l’havanera, és un treball sense normes pensat per consumir com una llista de l’Spotify. “El resultat és un disc heterogeni i esbojarrat, intens, imprevisible, apassionat, sincer, delicat, dramàtic i alegre. Totes les cares del seu calidoscopi interior”, remarca la Clara.

De la mà de la discogràfica Temps Record i sota la direcció musical del cassanenc Marc Mas, que també ha fet els arranjaments, moltClara es va enregistrar aquest estiu passat als Estudis 44.1 d’Aiguaviva. En la gravació del disc, Mas toca el piano i l’acompanyen el percussionista Enric Canada, el baixista Pedrito Martínez, el guitarra Jordi Aguilar i el quartet de corda Mare Nostrum Musicae format per Fréderic Descargues (1er.violí), Eszter Schütz (2on violí), Joan Felix (Viola) i François Ragot (Cello). Tots els temes són originals de la Clara, lletra i música, excepte les havaneres on ha tornat a fer tàndem amb el mestre Antoni Mas Bou.

La periodista que escriu cançons

La cantautora i periodista garrotxina, Clara Sánchez-Castro Bonfill, escriu cançons, pensa melodies i les canta. Això és que explica la mateixa Clara en el Making Off de la gravació del disc moltClara (Temps Record), editat per Jordi Vilar (Ottokar editora audiovisual) i amb imatges de David Sánchez (Bluebeat projectes audiovisuals). Una carta de presentació on la Clara explica la relació que hi ha entre el seu ofici de periodista i el de cantautora.

Buscant complicitats

A moltClara (Temps Record) la cantautora ha buscat la complicitat d’altres artistes que l’ajudessin a expressar el seu univers musical. Així, no només fa duet amb el raper Saiko al primer single, Respìra, sinó que també fa tàndem amb el cantautor de la bisbal Miquel Abras a la balada pop L’amor líquid, i amb la seva filla Maria a La mandra. “Aquest disc és meitat Clara i meitat moltClara, la meva part més dolça i la meva part més canyera, que no havia ensenyat encara en el meu primer disc AUTORETRAT.”

La Clara també ha volgut fer partíceps els seus companys periodistes. En aquest sentit, la fotografia de portada i totes les del disc són del fotoperiodista Eddy Kelele, i tant el making off com els videoclips els signen companys seus del sector audiovisual. “Només fent xarxa, intercanviant talent, es pot tirar endavant un projecte com aquest”, puntualitza la Clara. moltClara s’ha presentat en concert a la Casa de Cultura de Girona, a la sala Luz Gas i a la sala Torín d’Olot. Tots tres concerts amb gran èxit de púlic i crítica.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021