FCC-Segell-banner4
La Fundació Joan Miró renova la seva col·lecció d’obra de l’artista

Exposicions

La Fundació Joan Miró renova la seva col·lecció d’obra de l’artista

bonart barcelona - 08/04/16
180x180Baner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2
Com a culminació del seu 40 aniversari, la Fundació Joan Miró de Barcelona actualitza la seva exposició permanent per oferir una aproximació polièdrica a l’artista. El visitant descobrirà la complexitat creativa de la seva obra, que, partint d’un fort vincle amb els seus orígens, esdevé universal.

La col·lecció es presenta enriquida amb la incorporació de nous dipòsits d’obra procedents principalment de la família Miró, la integració de la col·lecció Kazumasa Katsuta, fins ara allotjada en una sala específica, i la recuperació d’algunes peces clau dels fons de la Fundació, com els tríptics Pintura sobre fons blanc per a la cel·la d’un solitari (1968) i L’esperança del condemnat a mort (1974), o la Sèrie Barcelona, entre altres novetats. En total, la mostra inclou 150 obres i es desplega en vuit àmbits que recullen els aspectes que van marcar la recerca creativa de l’artista al llarg de tota la seva trajectòria. Tanca la mostra una sala multimèdia que aprofundeix l’univers mironià mitjançant un mural en forma de constel·lació conceptual i un nou espai audiovisual.

L'exposició ocupa una superfície de 1.558 m2 i s’ubica a les sales que Joan Miró i l’arquitecte Josep Lluís Sert van projectar per acollir la col·lecció, ampliades l’any 1988 per Jaume Freixa. El plantejament potencia el diàleg únic entre art, arquitectura i paisatge que caracteritza la Fundació.

A partir del 9 d’abril, un programa d’activitats gratuïtes donarà la benvinguda a la nova exposició permanent. Sota el lema Fes-te-la teva!, i amb l’objectiu d’apropar el públic a la nova presentació, s’ha editat també un álbum d’imatges amb les obres més destacades de la mostra i s’ha creat el web albummiro.cat.

A la imatge de Pere Pratdesaba, L'esperança del condemnat a mort, I, II, III 1974.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021