El 4 de novembre a les 19 h. s'inaugura al Tecla Sala, Palau de Vent, de Lúa Coderch que es podrà veure fins al 9 de gener del 2022. El projecte videogràfic adopta de forma lliure l’estructura d’una tragèdia clàssica, en què una protagonista sense rostre transita per un paisatge nocturn, com en un somni, i la narrativa sembla suspesa en el temps, sense un desenllaç i sense lliçó moral. A manera de cor, l’acompanyen tres personatges dubtosos i esquius, fruit de la revisió de la figura de la sirena mitològica: veus que representen alhora el coneixement, l’atracció i el perill, però també la possibilitat de traçar un sentit i una cardinalitat propis.
Lúa Coderch (Iquitos, Perú, 1982)
Combina les pràctiques narratives i les pràctiques objectuals en vídeos, performances i instal·lacions que configura com a dispositius d’investigació. Llicenciada en Belles arts, té un Màster en Produccions artístiques i recerca per la Universitat de Barcelona, i es va formar també com a escultora a l'Escola Massana. El seu treball s’ha mostrat al Centre d'Art la Panera (ES, 2021), Domus Artium (ES, 2020), MAC (ES, 2020), MUAC (MX, 2020), CCCB (ES, 2019), Bienal de Cuenca (EC, 2019), Centro Centro (ES, 2018), Fundación BBVA (ES, 2018), Art Institute (AT, 2017); MUSAC (ES, 2017), Centro Cultural Montehermoso, (ES, 2017), LAZNIA Centre for Contemporary Art (PL, 2017), KGLU (SI, 2016), MSUV (RS, 2016); MACBA (ES, 2016), Fundació Joan Miró (ES, 2014), SMART (NL, 2012) o Pavilion (RO, 2012). Les seves obres es troben a la col·lecció del MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona, La Caixa d’Art Contemporani, MUSAC Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León, Fundación arte contemporáneo DKV Seguros, Fundació Lluís Coromina, la Col·lecció d’Art Contemporani Cal Cego, la Col·lecció Fernando Meana Larrucea, la Col·lecció Miquel Casablancas (Ajuntament de Barcelona) i la Col·lecció Guasch-Coranty, entre d’altres.
Palau de vent és un projecte premiat ex aequo juntament amb La història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por, de Mireia Sallarès, a la 7a edició del Premi de Videocreació. Coproducció d’un projecte de videocreació realitzada entre la Xarxa de Centres Territorials d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona.