FCC-Segell-banner4
La Diputació fomenta la fotografia en el Dia Internacional de l’Art

Notícies

La Diputació fomenta la fotografia en el Dia Internacional de l’Art

bonart santa coloma de farners - 15/04/16
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Impremta Pages - banner-180x178
La Diputació de Girona participa en el Dia Internacional de l'Art mitjançant l'organització d'una visita guiada a l'exposició de fotografia «Polvorins», de Carles Palacio, que durant el mes d’abril es pot veure a la Casa de la Paraula, de Santa Coloma de Farners.

Complint amb els objectius concretats per la UNESCO, a propòsit d'aquesta diada, d'apropar el món de les arts als ciutadans, INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona ha programat una activitat centrada en el món de la fotografia. Natàlia Navarro, cap d'INSPAI i el fotògraf Carles Palacio, autor de les fotografies, seran els encarregats de dur a terme la visita guiada a l'exposició, per donar a conèixer aquesta disciplina artística d'una manera molt més completa i atractiva.

L'acte, que tindrà lloc el dia 16 d'abril, a les 10.30 h, serà encapçalat pel vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, i el regidor de cultura, Jordi Armengol.

«Polvorins», de Carles Palacio, és l'exposició guanyadora de la tretzena edició del cicle itinerant Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines, organitzat per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Està composta per trenta fotografies que configuren un reportatge sobre el barri de les Pedreres o Disseminat dels Caputxins de Girona. Es tracta d’un treball documental que, en paraules del mateix fotògraf, pretén «mostrar el dia a dia de la comunitat gitana que viu al barri del Disseminat dels Caputxins; la seva vida calmada, humil i apartada de la resta de la ciutat i la seva gent». Aquest treball ens apropa a un barri, a una comunitat, en un moment de canvi, de transformació, per mitjà d’imatges en blanc i negre. Primers plans, detalls, vistes generals, fotografies individuals, corals...; un recull d’imatges en blanc i negre per narrar la vida d’aquestes persones en íntima relació amb el seu entorn immediat.

Ja fa més d'un any que l'exposició itinera per diferents sales d'exposicions de les comarques gironines, i s’ha pogut veure en un total d'onze municipis, als festivals Visa Off de Perpinyà, FineArt d'Igualada, Mirades de Torroella de Montgrí i, el mes de maig, a l'Imaginaria de Castelló de la Plana.

Fa pocs dies que s'ha fet públic el nom de la guanyadora de Joves Fotògraf(e)s: Marina Calahorra, amb Mentawai, progrés o retrocés, un reportatge fotogràfic sobre una tribu indígena que habita en una illa a l’oest d’Indonèsia.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021