banner-elscatala-817x88px
Daniel Lleixà reivindica \

Notícies

Daniel Lleixà reivindica "la figura de l'artesà" a El Pa Volador

bonart vilatenim - 25/04/16
BanerVictor04Baner_Subirachs_Bonart_360x356
El pintor Daniel Lleixà (Barcelona, 1949) va inaugurar l'exposició El Pa i la Torna, al restaurant El Pa Volador de Vilatenim. Es tracta d'una sèrie d'obra inèdita en què Lleixà va treballar l'any 2009 però que no havia vist la llum fins ara, i que inclou una vintena d'olis, dibuixos i gravats de petit format amb una mateixa temàtica: el pa. El títol fa referència a l'antiga unitat de mesura amb què es venia el pa (la torna) i que ha estat motiu inspirador de Lleixà per encetar aquesta col·lecció.

Aquell mateix vespre es va dur a terme, un sopar col·loqui en què una vintena de comensals van debatre amb Lleixà fins a quarts de dues de la matinada sobre l'estat de l'art contemporani avui en dia. Lleixà va declarar que "l'art ha de tenir: compromís, mètode, comunicació, provocació, exhibició i utopia.... estic convençut que l'art contemporani necessita una veritable revolució i cal que hi hagi una renovació estètica". També va assenyalar "que no tot s'hi val" i que "cal recuperar el bon ofici i el treball artesà". Lleixà va carregar contra certes tendències actuals dient que "avui en dia hi ha molts més estucadors que pintors"; va reivindicar la figura dels galeristes; i va parlar de la funció de les institucions, les quals "compleixen una alternativa per exposar, però com que hi ha personatges que saben molt més de vendre que de crear, els hi colen uns gols cantats. Caldria una selecció més acurada per mostrar al públic allò que val la pena".

En acabar el sopar es va sortejar un oli de Daniel Lleixà entre els assistents. La presentació de la vetllada va anar a càrrec de Robert Figueras, mestre flequer artesà de Maia, amb la xerrada "reflexions sobre el pa i la coca de torna".

Daniel Lleixà celebrarà a El Pa Volador dos sopar/col·loqui més. El primer, el 20 de maig per parlar de gravat, la seva tècnica i profusió a dia d'avui. I el segon, amb el leit motive 'Peixos de bosc', on explorarà amb els comensals les línies mestres de la seva darrera sèrie d'obra.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells