M_Online_BONART_1280X150

Notícies

La Fundació Joan Miró presenta el seu programa d’exposicions i activitats per al 2020

bonart barcelona - 29/12/19

La programació d’enguany incideix especialment en la capacitat de les arts d’esdevenir motor de canvi social, així com en la vocació transformadora del museu. Per a fer-ho, el programa del 2020 articula tot un ventall de continguts, formes de presentació i oportunitats de relació que volen ser permeables a la realitat i rellevants per a la vida de les persones.

Al centre d’aquesta programació, l’artista índia Nalini Malani (Karachi, 1946), guardonada amb el Premi Joan Miró 2019, organitzat per la Fundació Joan Miró i ”la Caixa”, presenta la mostra No em sents, una selecció d’obres de tota la seva trajectòria artística, marcada pel pensament feminista i la condemna de la violència. Pel que fa a la col·lecció, la Fundació Joan Miró apropa al visitant la seva col·lecció única d’obra damunt paper amb un projecte en què l’artista Antoni Llena es deixa guiar per l’emoció i destria el Miró que sent més afí. El resultat és Miró: Constel·lació Antoni Llena, una instal·lació mural excepcional on Llena presenta en una única sala tota la trajectòria de Miró. Els més de 8.000 esbossos de Miró que es conserven a l’Arxiu de la Fundació Joan Miró i el fet que el gest del dibuix acompanyés l’artista al llarg de tota la seva vida constaten el vincle de l’obra de Miró amb la realitat i l’impuls que sentia de plasmar-la. La pervivència de la pulsió de representació en l’art actual s’examina en dos dels projectes expositius per al 2020. Durant la tardor, l’artista i escultor David Bestué comissaria El sentit de l’escultura, amb el patrocini exclusiu de la Fundación BBVA, una visió personal de l’evolució d’aquesta disciplina, així com un testimoni de la fascinació que l’escultura tradicional segueix exercint sobre els artistes actuals.

 Per la seva banda, l’Espai 13 acollirà a partir del mes de setembre el cicle La facècia de les coses(títol provisional), comissariat per l’artista Pere Llobera (Barcelona, 1970). Amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell, aquest programa d’exposicions articula una reflexió sobre l’estat actual de la pràctica pictòrica dins de l’emergència artística i indaga la permanència de la necessitat de crear imatges mitjançant la pintura i el dibuix. En l’àmbit audiovisual, el videoartista taiwanès Musquiqui Chihying, guanyador de la segona edició del Premi Fundació Han Nefkens - LOOP Barcelona Video Art, presenta a la tardor la peça produïda amb l’impuls del guardó. 

La Fundació continua advocant per la difusió de l’obra mironiana al món amb la segona edició de la mostra Univers Miró, un projecte que continuarà el seu recorregut per les ambaixades d’Espanya durant el 2020, fruit de la col·laboració amb el Ministeri d’Afers Exteriors i Abertis. Per la seva banda, l’exposició Éluard, Cramer, Miró ­- «À toute épreuve», més que un llibre, presentada a la Fundació durant el 2017, es podrà veure a Montricher (Suïssa) durant el 2020. La Fondation Jan Michalski, rellevant institució dedicada a l’escriptura i la literatura, acollirà aquest projecte a l’entorn d’aquest volum considerat un dels llibres d’artista més bells i sorprenents del segle xx.

336x280Banner-Flama-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88