Els responsables del Festival Ingràvid de Figueres han fet arribar als mitjans informatius un comunicat arran dels comentaris que s'han produït darrerament i que es refereixen a la possibilitat que la regidoria de cultura de Figueres retiri la subvenció que anualment concedeix al festival i destinar-la a un altre projecte, també relacionat amb el món de les arts:
"Enviem aquest comunicat, ja que hem llegit que l'Ajuntament de Figueres ha decidit no fer l'Ingràvid a la capital empordanesa.
En primer lloc volem fer saber que Ingràvid es un festival proposat i gestionat per una entitat privada sense ànim de lucre i que de l'Ajuntament de Figueres ha rebut suport econòmic i logístic les darreres 7 edicions.
Aquest suport econòmic valorat en aproximament 20.000 euros suposen entorn el 20% del pressupost total del festival. Això vol dir que la ciutat rep 3 vegades més diners del que dóna quan dóna suport a l'Ingràvid. Per tant podríem dir que el ciutadà de Figueres i el conjunt de la ciutadania empordanesa rep 3 euros de programació cultural per cada 1 euro que l'Ajuntament posa al festival.
A banda d'aquest impacte directe cal tenir en compte l'impacte econòmic que suposen més de 40.000 visitants i les més de 300 notícies publicades els darrers anys.
Ingràvid va treballar i treballa també enguany amb milers d'alumnes de tota la comarca a través de dos projectes que involucren a aquests alumnes. Per una banda gràcies a la col·laboració amb Trenant, que reuneix diferents instituts de secundària empordanesos llurs alumnes treballen directament amb creativitat, coneixement i expressióartística. Per altra els alumnes del Batxillerat Artístic de l'INS Alexandre Deulofeu que reben formació directe d'artistes joves a través del projecte transfronterer En Territori Neutre que els prepara per a conèixer la realitat professional de la produccióartística. Aquest coneixement ésteòric i pràctic i els alumnes també desenvolupen un treball artístic que es presenta públicament a Figueres, Perpinyà i a Barcelona.
Ingràvid ofereix altres intangibles com el fet de treballar amb diversos col·lectius de la comarca i de Catalunya, treball que es fa al llarg de tot l'any i que significa un impacte sobre milers de persones a les que se les involucra en la produccióartísticagràcies al fet de treballar conjuntament amb creadors de diversos àmbits. Els últims anys hem pogut treballar amb gent gran de la ciutat, amb diversos col·lectius amb risc d'exclusió, investigant sobre personatges o temes identitaris de la ciutat com Monturiol o Fages de Climent, o la història de Juncària. També hem col·laborat en cada edició amb els comerciants de la ciutat amb qui hem engegat projectes pioners dels quals després han pres profit altres festivals i entitats de la ciutat.
Ingràvid ha col·laborat amb diferents universitats aportant la possibilitat de tenir un espai universitari amb crèdits computables a la ciutat de Figueres.
Ingràvid és l'únic festival de Figueres que tétambé seu a Barcelona i a Perpinyà i que per tant porta el nom de la ciutat a aquestes dues capitals fent d'altaveu de la seva oferta cultural, la pròpia d'Ingr{vidperòtambé la de la resta d'activitats i propostes de què gaudeix la ciutat.
Ingràvid no ha rebut cap comunicat oficial on s'expliquin els motius pels quals a data de maig la ciutat no vol seguir donant suport al festival malgrat tota l'edició 2016 ja està en procés de producció i totes les propostes estan en contractació.
Ingràvid no es posa en les decisions polítiques que fan que aquest deixi de rebre el suport de l'Ajuntament malgrat els avantatges que aquest i la seva ciutadania reben amb un projecte que aporta coneixement, cohesió social, que és reconegut i recolzat pel sector, que és obert a tota la ciutadania, que gaudeix d'una quantitat de públic creixent edició rere edició, i que a més, com ja hem esmentat a la ciutat li suposa clarament una inversió i no un cost. I malgrat, doncs no posar-nos ni valorar aquestes decisions, sí que lamentem que aquestes no es comuniquin amb temps suficient, molt al contrari, es faci quan el festival ja està en marxa i quan les reunions tècniques per a tirar-ho endavant estan ja tancades i amb acords que faciliten la seva realització.
Per últim, Ingràvid no renuncia en cap cas a tirar endavant la seva 8a edició amb la programació que té pactada i amb les dates que ja va acordar amb l'Ajuntament de Figueres abans d'acabar el 2015. De fet Ingràvid ja estàproduïnt diversos treballs actualment i manté oberta la convocatòria 2016 amb l'Arts Santa Mònica.
Agraïm a tot el públic que ha gaudit de les propostes aquests 7 anys el seu suport, així com als centenars d'artistes i milers de persones que han participat en els processos de producció la seva implicació. A tots ells dir-los que els seguirem despertant la curiositat i les ganes d'experimentar amb una nova edició a la tardor del 2016.
Agraïmtambé a tots els mitjans de comunicació que ens han ajudat a fer arribar la nostra feina i que han ajudat a mantenir viu aquest festival tan particular i que ésúnic a Catalunya en la seva fórmula de treball i posada en escena".