A partir del dia 6 de maig i fins al 26 de juny, en col·laboració amb el Saló Internacional del Còmic de Barcelona, el Museu Nacional d'Art de Catalunya presenta, a la Sala Oval, un projecte que repassa el treball conjunt dels historicistes Santiago García i Javier Olivares.
García/Olivares: Vinyetes mostra 60 dibuixos originals que són un exemple d'alguns dels nombrosos treballs que han realitzat junts, un com a guionista i l'altre com a dibuixant. Entre aquests dibuixos destaquen 22 originals en color de "Beowufl", una obra inèdita. També s'exposen originals del llibre Las Meninas, guanyador del premi a la Millor Obra d'Autor Espanyol de la passada edició del Saló i Premi Nacional de Cómic 2015. El museu col·labora també en l'exposició DibujarlasMeninas, que el Saló del Còmic dedica a aquesta obra i que es pot veure fins al 8 de maig.
Amb ocasió d'aquesta col·laboració amb el Saló del Còmic, el diumenge 8 de maig, a les 12 h, el museu organitza una conferència de Jordi Carrión, que parlarà sobre Còmics: un llenguatge artístic transversal.
Santiago García (Madrid, 1968) és assagista, traductor i guionista de còmics. Javier Olivares (Madrid, 1964) és il·lustrador i autor de còmics. Tots dos, quan col·laboren junts, són historicistes. Aquesta és la paraula clau. Perquè per a ells el còmic no és obra de dues ments que treballen per separat, sinó una tasca única a quatre mans. García i Olivares entenen el còmic com un treball en equip en el qual les fronteres entre el guionista i el dibuixant es difuminen. Les seves obres conjuntes són un intercanvi d'idees que tenen com a objectiu narrar històries en vinyetes.
Aquesta mostra és un breu repàs als còmics que han realitzat en equip, com si es tractés d'una sola ment que exhala idees, conceptes, narració i una visió del món. García i Olivares aborden mites literaris i arts i artistes des d'una perspectiva única. Les seves vinyetes acullen un univers molt personal fruit de les seves inquietuds. Per a ells el còmic o la novel·la gràfica no té fronteres.