FCC-Segell-banner4
Ivó Vinuesa, Joan Comalat i Jordi Amagat exposen a Les Bernardes

Exposicions

Ivó Vinuesa, Joan Comalat i Jordi Amagat exposen a Les Bernardes

bonart salt - 10/05/16
Banner-CMW-180x180px_v1-esp180x180
La casa de cultura Les Bernardes de Salt presenta noves exposicions per explorar tres grans àmbits amb artistes locals: el treball amb vídeo d'Ivó Vinuesa, la fotografia de Joan Comalat i la pintura de Jordi Amagat. Tres mostres que el seu màxim interès rau en "la varietat de disciplines i un equilibri entre tres artistes consagrats al territori", segons el director del centre, Robert Fàbregas.

El cineasta resident a Pontós Ivó Vinuesa (Barcelona, 1975), que exposa a la sala 29 m2, presenta "Bona Nit", un film sobre la immigració des d'un punt de vista insòlit i universal: La cançó de bressol. D'uns 15 minuts de durada, el vídeo conté gravacions de cançons bressol de diferents nacionalitats de Salt, on n'hi arriba a haver més de 80. A partir de la compilació d'aquestes cançons i continguts orals, Ivó Vinuesa traça "un retrat poètic de barris amb alts índexs d'immigració donant veus a les dones i mares que sovint no tenen visibilitat i són les autèntiques protagonistes d'aquesta història". El vídeo es pot veure de l'11 al 31 de maig.

El fotògraf Joan Comalat (Girona, 1953) ens trasllada a "un món abstracte, suggerent, misteriós i còsmic" a través de l'exposició titulada "Fotogramies", una mostra de fotogrames, que es pot visitar per primera vegada a la Sala Bernardes Photo. Comalat fa aquesta exposició amb objectes quotidians que ell ha anat trobant pel carrer i que les imatges són fetes sense càmera, sense negatiu ni targetes digitals. Per tant, totes les imatges són en blanc i negre. "A través d'una ampliadora antiga i una llum vermella, tal com es revelava amb les antigues fotos, he fet aquest treball analògic", destaca el fotògraf, que valora la dificultat de presentar l'exposició i l'originalitat de cada imatge. L'exposició es pot veure del 2 de maig al 30 de juny.

El pintor Jordi Amagat (Les Planes d'Hostoles, 1956) estrena a la Sala Sant Jordi "Intuïcions i Metamorfosis" una mostra on destaca la seva sensibilitat fantasiosa per traslladar el rigor del Renaixement i la seva percepció arquitectònica. Una mena de salt al "Manierisme" per convidar al visitant a reflexionar mitjançant un estudi de l'espai i les tres dimensions. "Serien com tastets de la meva evolució. És una petita selecció de tres etapes de la meva obra, que no són totes, vinculades des dels inicis fins a l'actualitat", ressalta Amagat. L'obra del pintor resident a Girona es pot veure del 9 de maig al 30 de juny.

Les inauguracions tindran lloc: Ivó Vinuesa el dia 11 (20 h); Joan Comalat, el dia 12 (19.30 h); i Jordi Amagat, el dia 13 (20 h).

A la imatge, a dalt, Jordi Amagat pintant la seva obra a la Sala Sant Jordi Les Bernardes. A sota, fotografia de Joan Comalat.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021