FCC-Segell-banner4
Toni Amengual i Maria Rovela, seleccionats per exposar al Solleric

Notícies

Toni Amengual i Maria Rovela, seleccionats per exposar al Solleric

bonart palma - 11/05/16
BONART_180x180Banner-Anastasia-180x180px_v1-cat
Els projectes presentats per l'artista Toni Amengual i la comissària Maria Rovela són els seleccionats per exposar al Casal Solleric dins del marc del Creart Palma 2016, la línea d'ajudes impulsada per la Fundació Palma Espai d'art perquè artistes i comissaris puguin mostrar les seves propostes a l'espai municipal. En total, es presentaren a la convocatòria 51 projectes per a exposicions individuals i d'altres 23 per comissariar un projecte d'exposicions inèdit sobre un artista, col·lectiu d'artistes o tema que destaqui per la qualitat i la innovació.

Ambdós han estat seleccionats per una comissió de cinc especialistes: Cristina Rosa, en representació de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià; Gaspar Sabater, Círculo de Bellas Artes; Isidro López, l'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB), i dos tècnics del Solleric. Els projectes s'exposaran entre juliol i setembre. L'objectiu de la convocatòria és completar el programa d'exposicions del Solleric i, també, oferir un canal de participació directa al sector de les arts visuals de les Balears. A més, els recursos que es destinaran a la contractació inclouen les despeses d'honoraris i producció, tal com es va acordar amb l'AAVIB.

Així, Toni Amengual presentarà a l'Espai Born el projecte Holy Days que es compon de set fotografies de gran format. Amengual mostra a cada imatge un souvenir adquirit a Mallorca damunt metacrilat i fons negre, que converteix l'objecte en una joia. Allò que vol aconseguir és que l'espectador reflexioni sobre quina és la imatge que les Balears projecten cap a l'exterior i quin model turístic generen basant-se amb aquests objectes turístics.

D'altra banda, Maria Rovela ha estat seleccionada per comissariar 500 años sin lugar: un regreso a la isla de utopía, que s'exposarà a l'Àrea 1 del Solleric. La mostra reunirà a artistes internacionals que reinterpretaran i commemoraran el cinquè centenari de la "Utopia" de Tomàs Moro. La proposta vol apropar als espectadors al concepte d'utopia com a ficció i illa, per generar consciència històrica sobre la recerca d'ideals en el present.

A la imatge, Toni Amengual.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021