La vila de Castell d’Aro celebra, del 14 al 16 de maig, una nova edició de la Festa de sant Isidre Llaurador. Organitzada per la regidoria de Turisme i Dinamització Cultural de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, proposa un conjunt d’activitats culturals i de participació per redescobrir els atractius històrics, patrimonials i naturals de la vila. A més a més de l’exposició del 62è Concurs de flors, fruits del camp i plantes ornamentals, que omple les sales i l’entorn exterior del Castell de Benedormiens, hi ha altres propostes per a totes les edats: tallers, animació infantil, audició de sardanes o concert amb la Coral de la Vall d’Aro.
La mostra del 62è Concurs de flors, fruits del camp i plantes ornamentals, s’inaugura el dia 14 de maig (19 h), i el lliurament de premis de la convocatòria és l’endemà, també al castell (19 h). Les composicions participants s’exposen el dia 15 de maig i el dia 16 de maig (11-13 h i 17-9 h). El dissabte hi ha animació infantil amb Supertumacats (17.30 h) i taller de natura amb Sterna i xocolatada popular (18.30 h). El dia 16 de maig, circulació del Trenet de la Vall d’Aro al Parc de l’Estació (11-13 h); celebració de la paraula amb l’acompanyament de la Coral de la Vall d’Aro a l’Església de Santa Maria (12 h); sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona a la Plaça de l’Església (12.45 h); taller d’art floral al castell -inscripció prèvia- (17.30 h); i concert amb la Coral de la Vall d’Aro a l’església (19.30 h).
El Castell de Benedormiens, origen de Castell d’Aro, apareix documentat per primera vegada l’any 1041. Al seu voltant es va formar el poble, mentre que les masies més allunyades es fortificaren i fins i tot s’hi edificaren torres de defensa. L’any 1970 l’Ajuntament en va encarregar la primera restauració. Se’n conserva la part més antiga, del segle XI, que és la més propera a l’església. Al 1983 les sales del castell s’habilitaren per fer-hi exposicions. Al 1996 el nucli antic de la vila va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat. Avui Castell d’Aro esdevé actualment el referent cultural del municipi gràcies a diverses propostes tan importants i destacades com el Pessebre Vivent (el més antic de Catalunya i condecorat l’any 2011 amb la Creu de Sant Jordi), el Mercat Medieval o les exposicions que es desenvolupen a les sales d’art del Castell de Benedormiens. La vila també és la seu del Museu de la Nina, inaugurat l’any 1997, especialitzat en nines de diferents països amb un fons de 800 peces.