La sala d’exposicions “La Cova” de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya acull una mostra de fotografies i fotogrames de László Moholy-Nagy. Aquesta exposició, que es podrà veure fins al 14 de febrer d’enguany, s’emmarca dins dels actes de celebració del centenari de la fundació a Weimar de l’Escola de la Bauhaus per part de Walter Gropius.
A l’Escola de la Bauhaus s’hi trobaren a principis del S XX alguns dels artistes més importants del moment. En foren professors Paul Klee, Wassily Kandinsky, Mies van der Rohe o el mateix László Moholy-Nagy, i la influència dels seus ensenyaments en els camps de l’arquitectura, l’urbanisme, la pintura, l’escultura, el disseny industrial o la fotografia ha estat immensa.
László Moholy-Nagy (Bácsborsard, 1895 - Chicago, 1946) va ser un pedagog, un artista polifacètic i un dels professors més emblemàtics de la Bauhaus. Va treballar en camps molt diversos, des de la pintura fins al cinema, passant per la fotografia o l'escenografia. La seva activitat com a fotògraf, experimental i transformadora, inclou el que va anomenar fotogrames, és a dir, composicions abstractes creades interposant objectes, filtres o trames entre un focus de llum i un paper sensible. La mostra que es presenta a “La Cova” inclou una cinquantena d’aquests fotogrames.
Aquesta exposició forma part del cicle d’exposicions de fotografia l’Àlbum de l’Arquitecte que promou el Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC i que pretén ser una reflexió sobre com la realitat es presenta a la mirada i sobre la validesa de la fotografia per aprofundir en el coneixement i transmetre significats.
A la imatge, detall de Ohne, de László Moholy-Nagy.