FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Making Àfrica. Un continent de disseny" al CCCB

bonart barcelona - 24/05/16
Baner_SantiMoix_Bonart_180x180Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat
Making Africa. Un continent de disseny contemporani, que es podrà visitar fins al 28 d’agost al CCCB de Barcelona, presenta l’obra de 120 artistes i dissenyadors africans i il·lustra com el disseny promou els canvis econòmics i polítics a l’Àfrica.

Comissariada per Amelia Klein, la mostra és una coproducció del Vitra Design Museum i el Guggenheim Bilbao, amb la col·laboració del Kulturstiftung des Bundes i de l’Art Mentor Foundation de Lucerna.

L’exposició mostra una nova generació d’emprenedors, pensadors i dissenyadors africans o de procedència africana, que, com a nadius digitals, s’adrecen a una audiència global, tot proporcionant una nova perspectiva del seu continent.

El punt de partida de l’exposició s’articula al voltant de tres preguntes: què es el disseny?, què és l’Àfrica? i què és el disseny africà? L’objectiu de la mostra no és mostrar un panorama exhaustiu del disseny a l’Àfrica, sinó oferir un nou relat del continent. Tota una nova generació de creadors que reivindiquen el seu dret de construir-se en llibertat i en contra dels estereotips i l’imaginari projectat des del món occidental.

L’exposicio és el resultat d’un procés de dos anys de recerca que es va dur a terme entre nombroses trobades i entrevistes amb grups d’experts de les principals ciutats africanes, com ara Lagos, Dakar, Ciutat del Cap, el Caire i Nairobi.

Cyrus Kabiru, Nikilaj Cyon, Kai Krause, Justin Dingwall, Malick Sibidé, Seydou Keïta o Mudge, entre d’altres, són alguns dels artistes participants.

A la imatge, Omar Victor Diop. The Studio of Varieties. CCCB.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura