L’obra del reconegut artista alemany Peter Klasen s’exposarà a la Fundació Stämpfli de Sitges a partir del dia 11 de juny i fins l’11 de desembre. Klasen pren el relleu a un altre Peter: Knapp, que mostra les seves fotografies fins al 29 de maig. Parcours 1961 – 2016 constitueix una retrospectiva de trenta obres, que abracen la seva llarga trajectòria artística.
Nascut a Lubeck (Alemanya) el 1935, Peter Klasen viu i treballa a París des de 1959. Artista compromès i rebel, les seves obres evoquen la societat industrial, la societat del consum, un món pla que l'artista representa amb diversos signes i objectes. Artista destacat de la figuració narrativa, Klasen representa la consciència afilada i exigent de la vida contemporània.
La seva obra plasma inquietuds i reuneix símptomes, amb la qual cosa provoca una reflexió i allibera l'imaginari. Peter Klasen ha desenvolupat el seu vocabulari pictòric mitjançant l'apropiació de la fotografia. Al mateix temps que reinterpreta els collages i les fotos mitjançant l’aerografia, per a les seves creacions s'inspira en els signes i codis de la realitat urbana. La intenció que motiva les recerques i l'obra de Klasen i l'ús del seu material preferit subratllen l’ambivalència de la societat contemporània, dos aspectes inseparables i contraris alhora: d'una banda, la fascinació com a motor i la seducció que exerceix la seva eficàcia, i, de l'altra, els perills evidents o els secrets que amaga.
Les seves obres s'han exposat en tot el món i figuren en nombroses col·leccions públiques, entre les quals destaquen el Museu d'Art Modern de Nova York, el Museu Victoria and Albert de Londres, el Centre Georges Pompidou de París, la Fundació Maeght de Saint-Paul-de-Vence, el Museu d'Art Modern de Viena, el Museu d'Art de Tel Aviv i el Museu Hara d'Art Contemporani de Tòquio.
L’exposició Parcours 1961 - 2016 mostra, a partir d'una petita retrospectiva, trenta obres que daten del 1961 fins a avui dia i que són característiques de la manera de fer de Peter Klasen, basada en l'ús dels seus propis codis per demostrar la fragilitat de la nostra societat.