FCC-Segell-banner4
El pavelló d\'Espanya guanya el Lleó d\'Or de la Biennal d\'Arquitectura

Notícies

El pavelló d'Espanya guanya el Lleó d'Or de la Biennal d'Arquitectura

bonart venècia - 28/05/16
Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-catBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
L'exposició del Pavelló d'Espanya, Unifinished, ha obtingut el Lleó d'Or al millor pavelló Nacional, a la 15 Biennal d'Arquitectura de Venècia. El guardó ha estat lliurat als comissaris de la mostra, Carles Quintáns i Iñaqui Carnicero, pel Primer Ministre Italià, Matteo Renzi, en presència del president de la Biennal de Venècia Paolo Baratta.

El jurat del premi, compost per Hashim Sarkis (President of the Jury, Líban, USA), Pippo Ciorra (Itàlia), Sergio Fajardo (Colòmbia), Marisa Moreira Salles (Brasil) i Karen Stein (USA) ha destacat l'acurada selecció d'arquitectes emergents que participen en Unifinished, el treball mostra com la creativitat i el compromís poden transcendir les limitacions materials.

Aquesta és la segona ocasió en què Espanya obté el Lleó d'Or en Arquitectura, la primera va ser l'any 2000, sent comissari Alberto Campo Baeza.

Sota el títol Unifinished, els projectes seleccionats pels comissaris Iñaqui Carnicero i Carles Quintáns mostren la resposta dels arquitectes a la crisi econòmica i del sector de la construcció a Espanya a través de virtuts que poden convertir-se en estratègies o idees creatives capaços de subvertir la condició del passat cap a una acció positiva contemporània.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura