PB_Online_BONART_1280X150

Exposicions

"Paisatges. De la col·lecció del Museu de Granollers"

\
bonart granollers - 31/05/16
El Museu de Granollers presenta del 3 de juny del 2016 al 29 de gener del 2017 la mosta Paisatges. De la col·lecció del Museu de Granollers.
La mostra és una producció del Museu de Granollers i presenta una selecció d'una trentena de pintures que formen part de la col·lecció de pintura del Fons. Aquesta exposició és una gran ocasió per conèixer una part d'una de les col·leccions que té el Museu, a través d'un recorregut paisatgístic (de mitjan S.XIX a finals del S.XX) tan heterogeni com d'extensa cronologia. Així, trobarem pintures de Vicent Albarranch, de Vicenç Casals Grau, de Joan Roig i Solé, de Bonaventura Puig i Perucho, de Jaume Icart, de Joan Barceló, de Joan Abelló, de Julio Viñeta ...
L’exposició presenta una selecció, una trentena d’obres que mostren el caràcter heterogeni i l’extensa cronologia, un recorregut a través de dos segles, de mitjan del segle XIX fins a finals del segle XX. Des del paisatge costumista al paisatge romàntic, des de l’important influència de l'Escola d’Olot a la inscripció post ismes, bàsicament el realisme, l’impressionisme o el postimpressionisme. En aquest primer àmbit, artistes com Meifren, Galwey, Roig i Solé i Marquès són un testimoni de la pintura del S. XIX del fons. A partir de finals del segle XIX i al llarg del segle XX a Catalunya, el paisatgisme es va anar legitimant i esdevingué un referent identitari, tant per ser un dels gèneres preferents de la burgesia i de la classe mitjana, com per la praxi generalitzada de les “escoles locals”, on molts pintors conreaven una mirada que basculava entre el realisme i el naturalisme de síntesi, molt personal, molt pròpia i suggerent, que incorporava tècniques i estils de cada moment. Un altre gran àmbit de la mostra és «l’escola sense escola» dels anys 30, que va tenir sense cap dubte un seguiment en el paisatgisme dels anys 50 a Granollers i comarca, artistes com Lloveras, Torras Bachs, Icart, Brugarolas, Casals Grau, Serret i Viñeta són un exemple. D’altra banda, varen ingressar al Museu els primers premis dels concursos Certamen d’Art del Vallès (1966-1974) i Pintura ràpida (1965- 74), obres que s’inscriuen dins el paisatge urbà d’Icart, de Barceló, de Bech i de Penadès. L’altra gran aportació a la col·lecció ens ve per les donacions de l’associació de Granollers Amics de l’Art, i moltes de les obres ja són de la dècada dels 80 i 90, com les d’Abelló, de Martínez Lozano, de Morató Aragonès, de Vilanova, de Riera Ferrari i de Bernat Sanjuan, que acaben de conformar aquesta selecció.
Banner-Flama-180x180px_v1-cat-1thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88