La Regidoria de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de Palma ha consensuat amb el sector de les arts escèniques les noves línies estratègiques i el nou model que regiran la Fundació Palma Espai d'Art, que passen per la seva modernització i una aposta per la participació. Una proposta que el dia 6 de juny es traslladarà al Patronat per a la seva aprovació i que afecta el Casal Solleric, el Casal Balaguer i el CAC ses Voltes.
L'acord s'ha assolit amb l'Associació d'Arts Visuals de les Illes Balears (AAVIB), l'Associació de Gestors Culturals de les Illes Balears (AGCIB), l'Institut d'Art Contemporani (IAC), l'Associació de Directors d'Art Contemporani d'Espanya (ADACE), la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià i l'Associació de Crítics i Comissaris d'Art de les Illes Balears. Un altre dels punts que també s'ha acordat és la convocatòria que es farà per a la direcció de la fundació, que també es durà a aprovació al patronat.
Les línies estratègiques i el nou model de gestió que s'han marcat neixen de "la necessitat de replantejar-se la fundació" perquè "permeti desenvolupar un pla artístic i cultural per a tota la ciutat", segons Francisca Niell, directora general de Cultura. Alguns dels punts acordats són:
• La creació d'una comissió assessora composta majoritàriament per representants de diferents associacions del sector.
• La professionalització de la fundació, amb la incorporació al patronat de més membres procedents del sector de les arts escèniques.
• Augmentar la dotació pressupostària.
• Fomentar les bones pràctiques i la transparència.
• Convertir el CAC Ses Voltes en un centre de creació d'art autogestionat.
• Crear un departament educatiu.
• Actualitzar els canals de comunicació.
A la imatge, Miquel Perelló; Cristina Ros; Miquel Martorell, Jordi Pallarés, Francisca Niell, Paco Espinosa i Carles Gispert.