El Casal Solleric inaugura el dia 2 de juny a l’Àrea 1 l’exposició Reinserció de les Arts, un projecte que planteja la necessitat de reinserir les Arts als plans educatius i que comissaria Marta Blasco. L'objectiu de la iniciativa és generar una reflexió sobre la importància de l'educació artística en la construcció de la societat i la necessitat d'humanitzar el procés d'ensenyament-aprenentatge per potenciar la formació de ciutadans crítics, reflexius i creatius.
La mostra és el resultat d'un projecte pilot que s’ha dut a terme a l’IES Antoni Maura i gira al voltant del llibre d'artista, un suport on poden convergir les diferents àrees de coneixement que es treballen en un centre educatiu. El llibre és un suport íntim i personal i, alhora universal, que ofereix un gran ventall de possibilitats que, aplicades al procés d'aprenentatge, constitueixen un canal de comunicació transversal i un instrument d'observació i anàlisi del món i la condició humana.
Aquestes idees motivaren la realització dels vint-i-tres exemplars creats per alumnes que enguany cursen el Batxillerat d'Arts a l'IES Antoni Maura, així com la selecció d'altres llibres creats conjuntament entre alumnes del Primer Cicle d'ESO i estudiants de Batxillerat Artístic. Completen la mostra ampliacions fotogràfiques de les pàgines dels llibres i una sèrie de dibuixos, murals i instal·lacions realitzades per joves creadors de l'illa que recentment varen acabar els seus estudis al Maura.
Les activitats i intervencions que formen part dels llibres no es presenten com un objecte artístic en si mateix, sinó com un document, un testimoni de l'evolució del pensament de cada alumne/a i del seu concepte d'aprenentatge. Cal·ligrafia, dibuix, gravat, pintura, fotografia, il·lustració, disseny, literatura, poesia, geometria, filosofia... totes aquestes i altres disciplines han estat els vehicles utilitzats pels estudiants per posar de manifest la diversitat dels seus interessos creatius.
El projecte ha comptat amb diferents col·laboracions, entre les quals destaca la de Paz Alomar, especialista en les arts del llibre, que va impartir el taller "La mà que pensa" de cal·ligrafia i enquadernació. A més, l'Ajuntament de Palma va oferir gratuïtament als alumnes un curs sobre Serigrafia al CAC Ses Voltes, on varen experimentar aquesta tècnica amb el professor i artista Carles G O'd. També col·laboraren els artistes Antoni Socias i Rafa Forteza, que varen conversar amb els alumnes sobre qüestions rellevants entorn del món de l'art i la creació contemporània.