L'estudi històric i arqueològic de Can Falç s'ha presentat per primera vegada en públic en el marc de la commemoració del Dia Internacional dels Museus. El treball ha permès establir l'evolució d'aquest conjunt d'edificis i ha determinat que es bastí sobre restes arqueològiques d'època romana. A hores d'ara, per exemple, ja es coneix la data de cada paret i la seva funció original. Unes dades d'interès cabdal per quan es redacti el projecte arquitectònic de rehabilitació i el futur pla d'usos definitiu de Can Falç.
L'estudi fa una síntesi de la informació obtinguda a partir del buidatge documental de diferents arxius públics i fons privats, de l'anàlisi arqueològic de tots i cadascun dels paraments, estructures i obertures de l'edifici, i de quatre sondejos arqueològics que s'han fet al subsòl. Amb les dades obtingudes, ha estat possible diferenciar sis etapes constructives diferents de la casa senyorial més antiga que es conserva a Sitges: des del segle XVI –per bé que la família és documentada a la vila des del 1326– fins al segle XX.
El treball també inclou imatges antigues de la casa i els plànols i la volumetria de l'edifici en cada moment de la seva evolució. Al setembre es realitzarà una jornada de portes obertes perquè tothom pugui veure el resultat de la primera fase de la reforma.