El Museu del Romanticisme participa per quarta vegada al festival PHotoEspaña, amb una mostra de l'obra del fotògraf txec Miroslav Tichý. En aquesta edició, dedicada a la fotografia al continent europeu, el Museu acull una exposició del fotògraf txec Miroslav Tichý (Kyjov, República Txeca, 1926-2011), que es podrà veure des del 2 de juny al 28 d'agost.
El treball de Miroslav Tichý està directament vinculat al suport fotogràfic: des de la producció de les càmeres amb material de rebuig (dues de les quals es mostren en aquesta exposició) al procés de revelat o la vida posterior de les seves fotografies, intervingudes pel mateix artista, en què dibuixava paspartús, feia retocs i afavoria l'acció dels elements externs i del temps. Tot això contribueix a crear una atmosfera romàntica, misteriosa i pictòrica en les seves fotos, i aquí rau la màgia de l'obra de Tichy.
A la dècada dels 50 es va dedicar a la pintura. A partir dels anys 60 substituirà els pinzells i el llenç per l'objectiu de la càmera, però seguirà sent l'ull del pintor i el dibuixant el que realitzi les fotografies. Pintura, dibuix o fotografia són simplement diferents suports d'una mateixa expressió artistíca.
Durant anys va viure al marge de la societat centrat en el seu treball i perseguit pel règim comunista -qui li va internar en nombroses ocasions en centres psiquiàtrics i a la presó-. En aquesta exposició es projecta també el documental Tarzan retired (2004), i després de la seva visionat, sorprèn com unes obres tan delicades van poder produir-se entre tanta duresa i com, des de la seva vida d'eremita sense sortir de la seva ciutat natal, va reflectir els canvis socials d'aquells anys a Europa a través de les seves imatges de carrer. La seva obra és retrat íntim de la seva ciutat i, al mateix temps, retrat universal i atemporal de la dona, a la qual va retratar en diferents actituds i edats.