FCC-Segell-banner4
LA CULTURA DEMANA UN 2% DEL PRESSUPOST DE LA GENERALITAT

Notícies

LA CULTURA DEMANA UN 2% DEL PRESSUPOST DE LA GENERALITAT

bonart barcelona - 13/01/20
Baner_ProustMarsans_Bonart_360x356Impremta Pages - banner-180x178

El col·lectiu Actua Cultura demana un 2% del pressupost de la Generalitat. Arguemnten que “en l’actual situació d’emergència cultural deguda a la poca consideració envers la cultura com un dels pilars de l’Estat del Benestar i de la nostra identitat com a País, que es veu reflectida en la baixa dotació pressupostaria, demanem un increment del pressupost de cultura de la Generalitat des del 0,65% actual fins al 2% en els pressupostos que el Govern està elaborant; i una regulació de polítiques de planificació cultural que activin el consum cultural i la creació de públics de la cultura. El sector de la cultura ha mantingut el pols a base d’arriscar, i comprometre’s sense el normal recolzament de l’administració. Però, després de 10 anys, el sector cultural unit diu ¡PROU!
A partir d’aquest moment, hem vist la força que podem tenir amb la nostra unió, i veient que tots patim la mateixa situació incomprensible de manca de recursos adequats per a la cultura així com una clara desconsideració pel valor del nostre sector cultural, però també econòmic, ens hem reunit per abastar majors reptes”.
ACTUA CULTURA és una taula de representants de les empreses del sector cultural (editorial, de la música, l’audiovisual, les arts escèniques i les arts visuals) preocupats per la greu situació de la cultura a Catalunya. Junts, representen al 98% de les empreses culturals del país i el 98% de la facturació i en termes econòmics som el 3,5% directe del PIB.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells