FCC-Segell-banner4
El Museu Thyssen ens presenta a \

Exposicions

El Museu Thyssen ens presenta a "Caillebotte, pintor i jardiner"

bonart madrid - 21/06/16
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWBaner_Esteva_Bonart_360x356
Del 19 de juliol al 30 d'octubre del 2016 el Museu Thyssen presenta en col·laboració amb el Musée des Impresionnismes de Giverny una exposició dedicada a l'artista Gustave Caillebotte (París, 1848 - Petit Gennevilliers, 1894), un de les figures menys conegudes i alhora més originals del moviment impressionista. Comissariada per Marina Ferretti, directora d'Exposicions i Recerca del Musée des Impressionismes de Giverny, aquesta exposició presenta un total de 65 obres procedents de col·leccions privades i museus internacionals com el Marmottan Monet de París, el Brooklyn Museum de Nova York i la National Gallery of art de Washington.

Caillebotte, pintor i jardiner mostra l'evolució temàtica i estilística del pintor francès, des dels seus inicis al París modern d'Haussmann fins a la seva pintura de jardins, que ocuparà una part molt important de la seva producció artística. Conegut fonamentalment pel seu paper de mecenes i impulsor del moviment impressionista, va ser fa unes dècades quan se li va atorgar el merescut reconeixement a la seva tasca creativa, sent considerat actualment com un dels membres destacats del grup.

Considerado durant molt de temps com a pintor aficionat, col·leccionista i mecenes dels seus amics impressionistes, Caillebotte (1848-1894) es compta avui en dia entre els membres més importants del grup.

Va pintar els seus primers estudis sobre jardins i natura a la propietat familiar de Yerres, als afores de París, on va descobrir el seu amor i interès pel tema. En 1872 va començar a rebre classes en l'estudi Bonnat i, quan va ser convidat a participar en la segona exposició impressionista el 1876, va començar a ajudar tant als seus amics Monet i Renoir com a altres artistes, comprant-los obres i organitzant les exposicions. La seva mort amb gairebé 45 anys va suposar un abrupte final a una carrera artística que estava en plena evolució, la qual cosa, unit a l'enrenou causat pel gran llegat de pintura impressionista que va deixar a l'Estat francès, va eclipsar la profunda originalitat del seu treball.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner