FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Quan parlen les pedres" de Marta Pruna al CACiS El Forn de la calç

bonart calders - 21/06/16
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356banner-elscatala-180x180px


CACiS El Forn de la calç inaugura el 26 de juny a les 19 h. Quan parlen les pedres de Marta Pruna. L’exposició es pot veure fins el 26 de setembre del 2016.


Des que l’any 2001 es va instal·lar a Cervià de les Garrigues, la seva vinculació al territori ha estat progressiva. El seu treball, essencialment en pedra i fusta, ha desenvolupat unacontundència que es manifesta en el tall abrupte i precís de la peça i que remet a un primitivisme totèmic: “Cada cop, en cada projecte (...) en una nova pedra (...) torno a l’origen”, reflexiona, significativament, en un text escrit de l’any 2006.


Marta Pruna elabora formes individuals que es dilueixen en estructures  grupals i en la sevafunció d’absorció i integració esdevenen gregàries, encara que ara van cada cop més cap al’individu i la recerca d’un mateix. Deia en Sanuy: “les formes individuals i les seves particularitats, tot i que paleses, quedensupeditades al grup i només són reconegudes i reconeixedores en funció de les exigènciesdel grup”.


En aquestes morfologies gregàries, però, els Tòtems –representació tradicional de la divinitat-es contextualitzen en detriment de la seva individualitat. S’integren al grup i en formenpart essencial, perdent la seva identificació particular i gregaritzant-se: els individus, comels elements de la natura, ja no són sinó en funció del grup i els seus trets identificadors sesotmeten a la disciplina, les exigències i les necessitats del col·lectiu al qual pertanyen.


Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat