El Museu Marítim de Barcelona presenta Sal a l'ADN, mostra fotogràfica amb obres de Sergi Margalef, que pren com a model la generació de pescadors cambrilencs nascuts abans de la construcció del port de Cambrils, l'any 1933.
Els retrats de Margalef aconsegueixen transmetre la duresa d'aquest ofici, que estableix una relació intensa entre l'home i la mar. L'exposició va comptar amb la col·laboració del Museu d'Història de Cambrils i l'Arjau Vela Llatina de Cambrils.
Els retrats de Sal a l'ADN converteixen l'espectador en el mar, per una estona veiem els pescadors com la mar els veu, fràgils, innocents, impotents, despullats de tota llei humana. Cada cop que un nou visitant vegi les imatges, hauria de ser com un nou dia a la mar.
El Mar Mediterrani de temps ençà, representa una amalgama de cultures germanes: des dels fenicis, grecs i egipcis, passant pel MareNostrum dels romans, fins als àrabs i europeus mediterranis d'avui dia, per citar-ne només uns exemples.
Com a cultures germanes que són, comparteixen un seguit de trets característics, un dels quals i més important és la mar i els seus homes, mariners i pescadors que s'endinsen aigües en dins per a guanyar-se la vida pescant.
Pel que fa a l'artista, Sergi Margalef, sempre ha estat lligat al món editorial i a la publicitat, en l'àmbit nacional i internacional. Paral·lelament al seu treball editorial, Margalef ha desenvolupat una línia més personal a la que implanta els seus coneixements i tècnica, cultivada al món de la publicitat, per crear emotives imatges, paisatges o retrats, amb una impecable composició i tractament del color. Resultat d'aquesta empremta tan personal que es pot apreciar a les fotografies exposades a una de les naus centrals de l'MMB. L'exposició es podrà visitar fins al 28 d'agost.