El 24 de juliol es va celebrar la primera trobada Professional de mediació Cultural de la Comunitat Valenciana. València i Madrid van unir forces per organitzar una completa jornada de treball col·laboratiu a través de l’Associació Valenciana d’Educadors de Museus i Patrimonis (AVALEM), l’Associació de Mediadores Culturals de Madrid (AMECUM) i el col·lectiu Pedagogies Invisibles.
La trobada, celebrada en Las Naves Espai d’Innvació i Creació, va tenir per objectiu asseure les bases d’un Codi de Bones Pràctiques que defineixi i recolzi de manera sistemàtica la tasca dels professionals de la mediació cultural.
L’èxit de la jornada es va deure principalment a l’alta participació de diferents professionals que són part de l’engranatge cultural valencià. És així, com les taules de treball van comptar amb l’aportació i la mirada de representants d’institucions culturals de la Comunitat com l’IVAM -Álvaro de los Ángeles i José Agustín Martínez-, el Museu de Belles Arts de València - Estrella Rogdríguez-, el MuVIM -Rafael Company, Nelo Cerdà i Rosa Albiach-, el MUVAET -Paco Tamarit- la Fundació Chirivella Soriano -Bienvenido Simón-, el MACVAC -Joan Feliu- i el Museu del Taulell Manolo Safont -Marc Ribera-.
Cal destacar la participació d’autoritats com Luis Pérez Pont i José Campos, del Consorci de Museus, Tono Herrero, de l’àrea de museus i monuments de l’Ajuntament de València i Ana Bonmatí, del Vicerrectorat de Cultura de la Universitat de València. A tots ells es van sumar professionals de l’àmbit acadèmic com és el cas de Ricard Huerta, investigador en educació artística de la UV, i actual president d’AVALEM, entre altres. Mostra sens dubte del compromís des dels diferents trams del teixit cultural valencià, per les bones pràctiques en la projecció social de la cultura i els seus professionals.