Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

El zoològic particular de l’escultor Miquel Aparici

El zoològic particular de l’escultor Miquel Aparici
bonart sitges - 15/01/20

L’artista Miquel Aparici inaugurarà aquest dissabte 18 de gener a les dotze del migdia l’exposició ‘Espècies Protegides’, instal·lada a la planta baixa del Centre Cultural  Miramar de Sitges. La mostra retrospectiva està formada per una quarantena d’escultures en forma d’animals com peixos, elefants, balenes, tortugues, un guepard, un goril·la i també un rinoceront, creats a partir d’objectes en desús, que l’escultor barceloní transforma amb creativitat i originalitat.

A través de més de tres dècades, Miquel Aparici ha esdevingut un referent de l’art del reciclatge mitjançant obres d’art originals, que configuren un zoo particular molt imaginatiu i enginyós que, amb el pas del temps, també s’ha convertit en reivindicatiu.  Segons l’autor, l’exposició porta per títol ‘Espècies protegides’ perquè “malauradament peces com el rinoceront representen animals en vies d’extinció i la llista cada vegada es va ampliant”. La fauna que representa Miquel Aparici a través de les escultures té una gran expressivitat. Per a l’artista, “els animals tenen una certa vida, una certa empatia”.

Des de fa anys l’artista explora amb materials com la fusta, el ferro, vidre, per donar una segona vida i crear animals mitjançant l’’assemblage’, una tècnica artística per unir peces úniques, objectes o fragments en desús sense manipular. Miquel Aparici reconeix que “m’agraden els objectes antics, les eines del camp que tinguin impregnat el pas del temps i que tinguin una història per explicar. Sempre intento respectar al màxim la seva forma original i manipular el menys possible el material. El procés de creació d’aquestes escultures té com a punt de partida la forma, vull que la forma sigui l’objecte i s’adapti a l’animal. Busco peces úniques amb història que tinguin una estètica i que em resultin belles”.

A la imatge, detall del guepard de Miquel Aparici.

SS_Bonart-180x180-OnlineBaner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88