banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Equality Float" de Thomas Hirschhorn a Es Baluard

bonart palma - 17/07/16
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1Baner_Subirachs_Bonart_360x356
Es Baluard presenta del 15 de juliol al 18 de setembre "Equality Float", exposició de l'artista Thomas Hirschhorn comissariada per Ignacio Cabrero. Després de Miao Xiaochun i Michael Najjar, Es Baluard convida un estiu més a un artista internacional perquè presenti una mostra temàtica individual a l'Aljub i, aquest 2016, l'escollit és l'artista suís Thomas Hirschhorn.

"Equality Float (Carrossa de la igualtat)" és una al·legoria de la comunitat, una reflexió sobre la idea d'Igualtat i Desigualtat. Es tracta d'una peça de 21 metres de llarg x 6 d'ample x 3,30 d'alt actualitzada per ser mostrada a l'Aljub i que el comissari Ignasi Cabrero ha contextualitzat mostrant una vitrina amb documentació al voltant del concepte d'Igualtat, textos i dibuixos de l'artista; una còpia de l'obra Mapa de l'amistat entre Filosofia i Art (2007); i llibres, entre d'altres.

El projecte parteix del text "Eternal Flame", escrit per Thomas Hirschhorn el 2007 per a la revista Artforum, on al·ludeix el llibre de Jacques Rancière, El mestre ignorant, per avisar que la flama eterna al crit d'igualtat mai no s'apagarà. I l'essencial, en paraules del mateix artista: "The game is not over" (el joc no ha acabat).

La relació entre Filosofia i Art està representada a través de les formes i els textos creats per l'artista, basant-se en conceptes i paraules que problematitzen els elements d'amistat entre l'art i la filosofia; conceptes que Thomas Hirschhorn va desenvolupar en la seva obra Mapa de l'amistat entre Filosofia i Art (2007), juntament amb el filòsof alemany Marcus Steinweg, el text del qual, «Comunitat dels desiguals», forma també part de l'escultura.

A la imatge, Thomas Hirschhorn, Equality Float, 2008. Cortesia de la Galerie Chantal Crousel de París. © de l'obra, Thomas Hirschhorn, 2016. © de la fotografia, Es Baluard.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura