S'ha inaugurat l'exposició Prim Fullà i els altres gravadors al Cortalet, al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà de Castelló d'Empúries. Més de 60 persones han volgut estar presents en aquest dia tan especial pels artistes de l'Empordà, autoritats i amants de l'art.
Aquesta és la segona exposició que es fa en homenatge al pintor santperenc Prim Fullà, mort el passat 2015. Va ser un artista que destacà per les seves capacitats de gran dibuixant i gravador. Pintava amb mentalitat i tècniques de litògraf, un litògraf que no donava per acabada una litografia al imprimir-la sinó que hi seguia treballant afegint color i textures.
L'exposició vol ser també, una manera de reivindicar les tècniques gràfiques que han donat peu al bo i millor de la producció artística d'en Prim Fullà, mostrant, junt amb els seus gravats i litografies, obra gràfica d'altres artistes coetanis seus que el conegueren personalment, o admiren la seva obra, o tenen, com ell, la passió per l'obra gràfica.
Els artistes que participen en la mostra amb gravats propis són: Joan Barbarà, Ángel Camino, Francesc Carbonell, Miquel Duran, Quico Estivill, José Marria Guerrero Medina, Hiroshi Kitamura, Daniel Lleixà, Georg Massanés, Assumpció Mateu, Josep Ministral, Joan Paradís, José Luis Pascual, Enric Pladevall, Ramon Pujolboira, Mercè Riba, Josep Maria Riera Aragó, Jordi Rodríguez Amat, Manuel José Ruiz-Ortega, Evarist Vallès, Alicia Viñas.
A la inauguració han assistit Narcís Coderch, artista i membre de la comissió d'homenatge a Prim Fullà, Sergio Romero, Salvi Güell, alcalde de Castelló d'Empúries, Agustí Badosa, alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Sargatal, representant del Parc dels Aiguamolls de l'Empordà, M. Rosa Font, escriptora i Alícia Viñas, pintora.
Agustí Badosa ha comentat en l'acte d'inauguració: "Des del punt de vista de Sant Pere Pescador estem molt orgullosos de tenir com a referent un pintor com en Prim Fullà. Pel que fa a la seva relació amb el Parc dels Aiguamolls de l'Empordà cal destacar que cap als anys 70 es va involucrar activament en la defensa del territori i del turisme sostenible i, fruit d'això, tenim aquests espais naturals i únics a la nostra badia".
Narcís Coderch, artista empordanès i mestre de cerimònies de la inauguració diu sobre la seva relació amb Prim Fullà: "A la platja de Sant Pere pescador, amagada darrere uns tamarius hi havia una casa a mig fer, que a mi em va semblar la residència ideal per l'esperit, un palau blanc d'estiu!, una perllongació de les ruïnes d'Empúries? Potser un Knossos empordanès? L'espai era obert a la vida, obert al cel, on hi havia un estany rodó, unes voltes, una escaleta que duia a una terrassa amb una petita pèrgola de branques des d'on es veia el mar, una galeria amb premses litogràfiques, mig claustre amb arbres fent de pilars... Era la residència d'en Prim, de l'artista: un home valent, alt, d'una gran fortalesa física, amb un atractiu difícil de descriure, que feia uns dibuixos magnífics, com ell. T'acollia amb un caràcter com el mar, tan proper i alhora tan poderós... Impossible escapar de la seducció del laberint, potser no estàvem tan lluny de Creta...".
Mercè Riba, escultora, gravadora i membre de la comissió d'homenatge de'n Prim Fullà diu sobre aquest empordanès il·lustre: "Un artista que pintava amb mentalitat de litògraf; un litògraf que necessitava afegir color i textures a l'obra gràfica".
I Jaume Torrent ens explica: "Com en temps d'en Prim Fullà, els gravadors es reuneixen als Aiguamolls per fer una exposició que recordi la seva figura i la seva obra".
Prim Fullà fou artista que destacà per les seves capacitats de gran dibuixant i gravador. Va ser també un gran polemista de caràcter fort i fidel a les seves idees que el va portar a apartar-se progressivament de manera vehement, en les últimes dècades, dels circuits comercials de l'art.
Aquest és una exposició homenatge a un artista intens, compromès amb l'art, amb l'ètica i l'estètica, amb la natura i amb la gent; activista, company i mestre.
Aquesta exposició és complementària de la que es va inaugurar el 6 de juliol i romandrà oberta fins l'11 de setembre al Casal Cultural de Sant Pere, Un traç damunt pedra on, a banda de poder veure una àmplia mostra de l'obra de l'artista, es pot fer una breu immersió en el seu ideari personal.