banner-elscatala-817x88px
Els mercats artesanals amb el jaciment de Sa Galera

Notícies

Els mercats artesanals amb el jaciment de Sa Galera

bonart palma - 22/08/16
BanerVictor04Baner_HaPicasso_Bonart_360x356
L'Associació d'Amics de Sa Galera, ha recaptat un total de 9.700 € en els tres mercats artesanals celebrats fins ara a benefici de les feines de recerca i excavació arqueològica que es realitzen al jaciment fenici que es troba a aquest illot, situat enfront del Caló de Son Caios, a Can Pastilla.

Aquesta recaptació s'ha aconseguit gràcies als donatius que han aportat els artesans que han pres part en els diferents mercadets, en funció dels metres lineals que ocupaven.

Les dues primeres edicions d'aquesta fira artesanal es van realitzar a la Rambla i Via Roma, mentre que la tercera es va ubicar al passeig Sagrera, on està previst que s'hi realitzi una quarta edició, aquest pròxim més de setembre.

Segons ha explicat Jorge Argüello, codirector de l'excavació, aquests fons permetran "mantenir viva l'excavació" tot i que ha apuntat que es necessitarien en 15 i 20 mil € donada la importància del jaciment de Sa Galera. Els doblers recaptats fins ara permetran fer front als costos de diferents anàlisis realitzades, així com la restauració de murs I peces ceràmiques.

La regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, ha destacat la feina realitzada pel departament de Mercats de la seva regidoria per a poder realitzar aquests mercats amb finalitats solidàries. Palma, ha afirmat Martín, "és una ciutat solidària que col·labora en moltes causes a les quals es dóna suport i cobertura". Així, en els primers sis mesos del 2016 s'han realitzat un total de 36 mercats solidaris, el que ha suposat 48 dies d'activitat.

En el cas de l'excavació arqueològica de Sa Galera, Martín ha destacat que "feim una activitat solidària per donar suport a una activitat de recerca" i ha afirmat que "és un drama que els investigadors hagin de finançar les seves recerques per via solidària" i ha reivindicat que institucions com el Govern espanyol o les autoritats europees, "destinin fons suficients per a donar cobertura a les activitats de recerca de qualsevol àrea".

De cara a l'any que ve es vol continuar amb la col·laboració entre l'Ajuntament i l'Associació d'Amics de Sa Galera, però s'estudiarà quin ha de ser el format.

Ramon Martín, codirector de l’excavació, ha destacat la importància del jaciment de Sa Galera on “s’han realitzat importants descobriments, estructures úniques, en un petit espai, el que ha provocat que aquest illot de la costa de Palma centri l’atenció d’investigadors de tota la Mediterrània”.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-