FCC-Segell-banner4
Santiago Vilanova al Museu Comarcal de la Garrotxa

Exposicions

Santiago Vilanova al Museu Comarcal de la Garrotxa

bonart olot - 04/09/16
BONART_180x180q2w-MKl4
Santiago Vilanova (Olot,1947) presenta al Museu Comarcal de la Garrotxa, del 4 de setembre al 26 d’octubre, una selecció de pintures que posen de manifest la vocació secreta de l’artista pel color i “la naturalesa extraordinària de la nostra pàtria-Terra”. La mostra sintetitza tota l’obra pictòrica de Santiago Vilanova des del 1967.

Gran observador i periodista, fou director de la revista ecologista Userda (1977-81) i del Diari de Barcelona (1983-84), i col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació; la pintura li ha permès tenir una visió de la vida més amable.

Influenciat pels grans mestres com ara Velázquez, Hals, Rembrandt, Caravaggio, Corot, Matisse o Picasso –entre molts d’altres–, l’artista que més pes ha tingut en el seu treball ha estat Gauguin per la seva proposta de cercar les arrels de l’art en el primitivisme i el simbolisme per ser un ecologista avant la lettre.

“Pintar paisatges volcànics, illes del Pacífic, selves tropicals, alts cims de neus eternes em fan sortir de la monotonia i del materialisme de la nostra societat consumista, hipertecnificada i megainformatitzada. Són paisatges que poden desaparèixer pels efectes del canvi climàtic, fins i tot els més propers. I hem de pensar que, si els paisatges de la nostra infantesa desapareixen, perdem també part de la nostra ànima identitària i de la llengua viva”, explica Santiago Vilanova.

A la imatge, detall d'Erupció a Hawaii, de Santiago Vilanova. A sota, l'artista el dia de la inauguració de l'exposició.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura