FCC-Segell-banner4
Soler Arpa i Randomagus estrenen les exposicions del nou curs a Les Bernardes

Exposicions

Soler Arpa i Randomagus estrenen les exposicions del nou curs a Les Bernardes

bonart salt - 06/09/16
180x180 Banners-FERIARTE-DImpremta Pages - banner-180x178
Les Bernardes de Salt ja ha presentat les novetats del nou curs 2016-2017 amb les primeres quatre exposicions de setembre a octubre i un catàleg de formació i activitats d'octubre a juny, que tindrà com a novetats l'italià, la robòtica, la joieria i el caminar. La Casa de Cultura del Gironès comença la nova etapa amb dues exposicions inèdites a Salt i Girona, com són les de l'artista Álvaro Soler Arpa, ambaixador de la ONG Plastic Pollution Coalition i membre de la Royal British Society of Sculptors, que presenta una sèrie de criatures fantàstiques inventades agrupades sota el títol "Evolució Tòxica", i Agustín Randomagus, que després d'exposar a Bèlgica i Holanda, presenta els seus sensuals collages amb el nom de "Brute in Flowers", ambdues comissariades per Laura Cornejo i Pere Parramon. Segons el director de Les Bernardes, Robert Fàbregas, "el centre fa un salt de qualitat important en tots els sentits pel renom de les exposicions i per l'aposta per la formació amb la incorporació de més cursos i activitats".

La primera inauguració serà el dia 8 de setembre (a les 8 del vespre), amb el fotògraf gironí Eugeni Prieto i la mostra "Empremtes", comissariada per Martí Artalejo, amb una sèrie de 32 retrats que s'exposaran a la Sala Bernardes Photo.

El dia 9 (a les 8 del vespre), s'inaugurarà "Evolució tòxica", un conjunt d'escultures que recreen hipotètics éssers mutants d'un futur apocalíptic devastat per la contaminació, a càrrec d'Álvaro Soler Arpa, que a través d'un treball minuciós sobre l'anatomia i el moviment llança a través dels seus dibuixos, pintures i escultures un missatge de conscienciació.

El 15 de setembre s'estrenarà l'exposició de la metgessa i artista gironina Montse Gispert Negrell "Experimentació amb cicuta", a les 8 del vespre a la Sala 29 m2. L'autora explora les possibilitats estètiques d'un verí tant a l'abast com és la planta cicuta –els marges de Salt i Girona en són plens–, a través d'un procés de creació artística experimental que en desvetlla una bellesa letal.

Per últim, el dia 16 (a les 8 del vespre), l'artista Agustín Randomagus presentarà "Brute in Flowers", un món d'imatges retallades que cobren una nova vida. La sinuositat i l'exotisme del collage de Randomagus suposen una nova oportunitat per a les imatges, convidant l'espectador a repensar el conjunt de convencions que anomenem "masculinitat".

Respecte al nou catàleg de la temporada 2016-2017, les principals novetats són els cursos d'italià, robòtica, joiera i caminar, aquest últim dins l'àmbit de l'espai salut. Les Bernardes vol superar els 400 inscrits del curs passat i per això ha potenciat els idiomes, els tallers i l'espai salut, amb la millora de les infraestructures del centre. Les inscripcions es poden fer via web (www.bernardes.cat) o al mateix centre fins a final de mes.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura