FCC-Segell-banner4
Subterfugis cosmològics i afinitats creatives als Espais Volart

Exposicions

Subterfugis cosmològics i afinitats creatives als Espais Volart

bonart barcelona - 07/09/16
La-Galeria-201602-recursEude, generic
La Fundació Vila Casas presenta les noves exposicions temporals de tardor als Espais Volart i Volart 2, "Jo Milne. No faig prediccions, sinó excuses" i "Obre les finestres. De Rogent a Roca-Sastre". La presentació tindrà lloc el dia 14 de setembre, a les 12 hores. 

"No faig prediccions, sinó excuses", a càrrec de Glòria Bosch, és la declaració de motius d'una artista, Jo Milne (Edimburg, 1966), que furga l'univers a la recerca de la visualització de l'invisible. Amb una mirada que recorre l'art, la física i la tecnologia i a través de composicions cosmològiques impregnades d'un lirisme fràgil, Milne cerca la manera de dotar de cos i aparença l'elementalitat no visible de l'univers, que, allotjada en l'abstracció teòrica d'un experiment d'imaginació intel·lectual -la teoria de les cordes-, malda per trobar un espai en el món sensible. 

El 1980, Josep Roca-Sastre (Terrassa, 1928-Barcelona, 1997) dedicà a Ramon Rogent (Barcelona, 1920-Plan-d'Orgon, França, 1958), el seu discurs d'ingrés a l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. Roca-Sastre, forjat, segons Francesc Fontbona, en "l'estela del cubisme i d'aquell realisme esquemàtic tan freqüent al París de l'època" trobà en Rogent –revitalitzador de l'art català dels 40– un cicerone d'alçada en els entorns de l'activitat artística. "De Rogent a Roca-Sastre", a cura de Glòria Bosch i Susanna Portell, traça un espai de confluència i intersecció plàstica entre dos creadors que compartiren escenari –el taller de Rogent– i afinitats geomètriques, rítmiques i compositives, a més d'una visió renovadora i integradora de les arts. 

Ambdues exposicions seran en exhibició als Espais Volart i Volart 2 entre el 15 de setembre i el 18 de desembre de 2016. La inauguració tindrà lloc al mateix espai, el dia 15 de setembre, a les 19.30 h i comptarà amb la presència de les curadores i l'artista Jo Milne. 

El programa expositiu es completa amb la celebració de dues visites guiades conduïdes pels autors i comissaris: el 5 d'octubre, a les 18 h, Jo Milne conduirà el públic a través de "No faig prediccions, sinó excuses"; el 9 de novembre, també a les 18 h i a l'Espai Volart 2, "Obre les finestres. De Rogent a Roca-Sastre" es podrà visitar en companyia de la curadora Susanna Portell.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021