Art Madrid redefineix el programa One Project amb motiu del seu 15è aniversari i ho converteix en un espai de confrontació i diàleg entre 9 artistes. Comissariat pel crític d'art Fernando Gómez de la Cuesta, el programa aposta per un art més reflexiu i transgressor. 5 galeries nacionals formen aquest espai d'estímul, simbiosi, contacte i fricció.
Art Madrid celebra la seva 15a edició i aposta per redefinir One Project, l'espai comissariat que completa el programa general de la fira. Art Madrid'20 amplia i transforma One Project en un context més heterogeni i polièdric on 9 artistes compartiran una àrea diferenciada, exposant la seva obra dos a dos, generant un escenari de fricció i estímul artístic.
Fernando Gómez de la Cuesta, crític d'art i comissari independent, coordina l'selecció de les 5 galeries participants sota la línia discursiva "Salvatges: La cage aux fauves". El programa activa una investigació sobre el mercat i les fires com a institucions legitimar madoras de les carreres professionals en el món de l'art, però també sobre les modes, sobre les tendències i els corrents majoritàries, fixant la seva atenció en aquests artistes resistents que decideixen transitar per camins allunyats d'elles.
Els artistes seleccionats per a One Project, treballen des de diferents perspectives la creació contemporània, presentant projectes de caràcter inèdit i específics per a la fira. Amb una marcada descentralització geogràfica en la selecció d'artistes i galeries, Art Madrid comptarà per primera vegada amb Galeria ATC de Santa Creu de Tenerife representant a Nicolás Laiz i Alona Harpaz; Kaplan Projects de Palma, amb els artistes Joan Carles Batista i Santiago Palenzuela; MA Art Contemporani també de Palma, amb l'obra d'Andrés Planas, i Plastic Murs de València, amb l'aposta de Pichiavo i Julio Anaya. Completant el programa ma d'One Project repeteix per segon any a la fira DDR Art Gallery de Madrid, en aquesta ocasió amb la novetat escultòrica de Roberto López i la pintura de Virgínia Rivas.
En una singular translació en el temps, "Salvatges", pren com a punt de partida aquella dicotomia clàssica que es donava entre els grans salons oficials i aquells creadors que sub- abocaven l'estat de la qüestió, bé des de la seva participació convulsa en els mateixos, o bé generant nous dispositius alternatius.
Fernando Gómez de la Cuesta selecciona artistes que "pinten i esculpeixen amb esforç com una forma de resistència i que ho fan en una època epidèrmica, supèrflua i vertiginosa, on tot just ningú es para a res. Una feres que creen des de l'expressivitat, la pulsió o la iconoclàstia, des d'una perspectiva passional i vehement, visceral, dessacralitzadora o irreverent".
Art Madrid reafirma amb One Project seu compromís en proporcionar un espai a les propostes artístiques més arriscades i d'última creació, promovent d'aquesta manera una línia de debat entre els diversos agents culturals que dinamitzen el panorama actual de l'art contemporani.
A la imatge, obra de Samuel Salcedo, galeria 3 Punts.