FCC-Segell-banner4
El Museu d\'Art Modern presenta \

Exposicions

El Museu d'Art Modern presenta "Maillol, Frère i Pons. Una Arcàdia catalana"

bonart ceret - 18/09/16
BONART-180x180-CervellsBanner-Flama-180x180px_v1-esp
Comissariada per Antoinette Le Normand-Romain i Nathalie Gallissot, l’exposició Maillol, Frère i Pons. Una Arcàdia catalana aplega 215 obres entre pintures, escultures, fotografies i poemes d’Aristides Maillol, Enric Frère i Josep Sebastià Pons. Es pot visitar al Museu d'Art Modern de Ceret des del 2 de juliol fins al 30 d'octubre del 2016.

L’exposició està dedicada a Aristides Maillol i al lligam estret que l’artista va mantenir al llarg de tota la seva vida amb la seva terra, concretament amb Banyuls de la Marenda.

Maillol va evolucionar l’escultura tot simplificant les formes grandiloqüents de segle XIX sense pertànyer als corrents avantguardistes.

L’escultura Méditerranée, exposada al Salon d’Automne el 1905 i que recull aquesta mostra, va ser una de les obres que el van fer cèlebre. Encarregada per Kessler, la figura destaca per la seva composició ideal mitjançant triangles encaixats, plegada sobre ella mateixa, com si estigués meditant.

Maillol va néixer a Banyuls l’any 1861 i es convertí en parisenc als vint anys, encara que retornà a Banyuls cada hivern per treballar en una masia en plena natura, la qual ha esdevingut museu per voluntat de la seva model Dina Vierny.

Maillol, el seu deixeble Henri Frère i el poeta Josep Sebastià Pons, formen una

tríada apassionada per l’art, la poesia i la natura catalana, que consideren la seva Arcàdia, la regió de Grècia i província mítica esdevinguda sinònim de la terra del goig de viure i de la poesia.

A la imatge, detall de Les nymphes de la prairie de Maillol.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021