FCC-Segell-banner4
La Destil·leria comença una nova temporada amb l\'obra d\'Enric Sala

Exposicions

La Destil·leria comença una nova temporada amb l'obra d'Enric Sala

bonart mataró - 19/09/16
Eude, genericBaner_SantiMoix_Bonart_180x180
Segurament, quan Enric Sala ens diu que li és difícil emmarcar-se en un estil artístic no està fent una afirmació de circumstàncies; en realitat, aquest vigatà és un artista que a nosaltres –com a ell mateix– se'ns escapa a l'hora de les qualificacions. Estem davant d'un creatiu inquiet que arriba a la consumació de la seva proposta artística a través d'una dialèctica artista-matèria, on ambdues parts s'interrelacionen per evolucionar i canviar.

Lector apassionat de matèries de caràcter científic i filosòfic, Enric Sala pensa –en el seu particular univers– que estem davant d'un cosmos interconnectat, i això és justament el que vol traslladar a la seva obra. Una obra no exempta d'incursions a la filosofia, per assolir l'essència mateixa de les idees, ni tampoc a la física i la química, que vol plasmar en les formes dinàmiques de la matèria de la seva obra.

Enric Sala també percep com a font d'inspiració els somnis i les coses inertes com el silenci, el vertigen i l'espai entès com un contenidor de tot. Només l'art en majúscules influeix aquest escultor, que és capaç de sentir i assumir com a influència pròpia l'art sumeri, el romànic, l'expressionisme i els futuristes.

Una notable trajectòria artística curulla d'exposicions avala la feina d'aquest escultor, un artista que ja fa anys que porta a terme tasques de docència i que ha propiciat singularitats com la dels jardins del Restaurant Siloc, una intervenció escultòrica fruit de la voluntat d'agermanar l'experiència artística amb la gastronomia, al costat del prestigiós xef Ivan Torrent.

L'exposició
Amb aquesta mostra que es podrà veure del 24 de setembre al 20 d'octubre a La Destil·leria, del Camí Ral, 282-284 de Mataró, Sala presenta els rostres que resulten d'una barreja de races i també un estudi de formes híbrides entre l'animal i l'home. També hi presenta geometries introduïdes amb còdols fluvials, de manera que es produeix una interacció entre els treballs aleatoris de la naturalesa i l'artifici de l'escultura.

Activitat de La Destil·leria relacionada amb l'exposició
El 2 d'octubre, l'artista vigatà realitzarà una activitat d'introducció a la talla de l'escultura en pedra a La Destil·leria. Dues hores de taller per a tots els públics en què, a més d'una base teòrica (tipus d'eines, la tècnica, els materials...), es treballarà, a partir de pedra sorrenca i de pedrera, l'aplicació tècnica dels procediments de sostracció.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88