El canvi climàtic té un impacte directe sobre el sector agrari. Ningú no ho pot negar. La influència, però, és recíproca. El sector agrari també crea nous escenaris climàtics.
Partint d’aquestes dues evidències, el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i l’Obra Social la Caixa organitzen al Palau Macaya de Barcelona dues taules rodones per promoure el coneixement del canvi climàtic i les seves interaccions amb el sector agrari, en especial el sector agrari català.
Sis especialistes en diversos camps, relacionats tots amb el medi natural i el sector primari, reflexionaran sobre el canvi climàtic des de tots els àmbits que s’hi veuen implicats per tal d’incrementar la nostra comprensió dels problemes climàtics que ens afecten com a societat. De les dues taules se n’ha de derivar un cos teòric que serveixi com a marc per desenvolupar futurs estudis sobre la influència mútua entre canvi climàtic i agricultura. Moderarà els actes, que tindran lloc el 5 i el 19 d’octubre a les set de la tarda el doctor en Ciències Ambientals Martí Boada.
5 d’octubre
La primera taula parteix de dues qüestions: Quin impacte té el sector agrari en els nous escenaris climàtics? Com l’afecten aquests canvis? N’intentaran treure l’entrellat Arnau Queralt, director general del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat; el tècnic de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, Joan Girona; i l’enòloga del celler Mas Martinet, Sara Pérez.
19 d’octubre
En la segona sessió del cicle, Què pot fer el sector agrari per adaptar-se als nous canvis climàtics?, hi participaran Josefina Plaixats, professora del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Universitat Autònoma de Barcelona; el doctor en Ciències Ambientals Jordi Puig; i el pagès Josep Olivas, divulgador del món agrari.