FCC-Segell-banner4
Fundación Bancaixa ret homenatge al pintor Ignacio Pinazo Camarlench

Exposicions

Fundación Bancaixa ret homenatge al pintor Ignacio Pinazo Camarlench

bonart valència - 04/10/16
180x180Banner-Flama-180x180px_v1-esp
La Generalitat i la Fundación Bancaixa reten homenatge al pintor valencià Ignacio Pinazo Camarlench amb una exposició que mostra l'evolució de l'artista, que amb fortes referències de la tradició pictòrica va ser explorant noves tècniques modernistes.

L'exposició, que té doble seu al Museu de Belles Arts de València i Fundación Bancaixa, se centra en la història i el retrat en l'obra del pintor i estarà oberta al públic des del 4 d'octubre fins al 8 de gener de 2017. la presentació de l'exposició ha estat realitzada pel president de la Fundación Bancaja, Rafael Alcón, juntament amb els comissaris de l'exposició José Ignacio Casar Pinazo, director del Museu de Belles Arts, i Javier Pérez Rojas, catedràtic especialista en Pinazo de la Universitat de València.

Al Museu de Belles Arts es podrà veure l'exposició Pinazo. La història i el retrat. De la gran tradició al modernisme. Aquesta proposta inclou 79 obres que pertanyen, per una banda, al cicle evolutiu de la seva pintura històrica i, de l'altra, al cicle biològic de la imatge del pintor des de la tradició al modernisme. De les obres que es mostren al Museu de Belles Arts cal destacar que s'exhibeixen per primera vegada a València, Darrers moments del rei Jaume (en la versió que va ser premiada a l'Exposició Nacional de 1881 i que és propietat de l' Museu del Prado), La Caritat (pertanyent al MNAC) i cinc peces més (dos autoretrats, el retrat de Federico Vañó, un nu masculí i un anacoreta).

A la Fundación Bancaixa, amb la col·laboració de BNP Paribas Wealth Management, es podrà visitar la mostra Pinazo. De la gran tradició al modernisme: el retrat, integrada per 52 obres procedents d'una vintena de col·leccions públiques i privades que mostren la importància del retrat en l'obra de Pinazo, una disciplina pictòrica clau en la producció de l'artista valencià i que li va valer el màxim reconeixement. En aquesta seu s'exhibeixen per primera vegada en els últims cinquanta anys els retrats de 'Maria Pampló', 'María Teresa Laval', 'L'oncle Capa', 'la Comtessa de Trénor' i dos retrats d'Emilia Marquès. I per primera vegada es poden contemplar junts la sèrie de retrats de la 'Família Jaumandreu'.

L'exposició mostra al pintor valencià que va saber desenvolupar un nou discurs pictòric sense oblidar les seves afinitats amb mestres com Velázquez, Ribera o Goya. Ignacio Pinazo Camarlench es presenta en aquesta exposició com un pintor audaç, amb fortes referències a la tradició pictòrica llegida i interpretada a través del seu coneixement de les col·leccions del Museu de Belles Arts de València, capaç d'enfrontar-se amb austers mitjans als nous problemes plàstics que s'anunciaven a la fi del segle XIX i hàbil per a finalitzar un període de pintura històrica, proposant relats que connecten amb el present tant des de punts de vista simbòlics com plàstics. A més, es van a realitzar activitats paral·leles i vinculades a l'exposició com un cicle de conferències de novembre fins al mes de desembre, una projecció cinematogràfica, activitats didàctiques i visites guiades.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-