La Casa Encendida de la Fundació Montemadrid presenta l'exposició B. Wurtz. Obres escollides, 1970-2016, una mostra comissariada per Laurence Sillars i que s'exposa per segona vegada a Europa després del seu pas pel Baltic Centre for Contemporary Art (Gateshead, Regne Unit). L'exposició reuneix més de seixanta obres produïdes en els més de quaranta anys de trajectòria artística i es podrà visitar del 14 d'octubre del 2016 fins al 8 de gener del 2017.
L'obra de l'artista americà B. Wurtz consisteix a recopilar i acumular objectes quotidians, la majoria d'ells relacionats amb hàbits de consum, per després acoblar i agrupar-los donant com a resultat peces escultòriques. Aquestes peces, més que sublimar o canviar el significat dels objectes d'ús comú, posen en evidència tant la seva qualitat formal com la seva funció.
L'exposició mostra treballs realitzats des del principi de la seva carrera, en la dècada de 1970, fins a l'actualitat. A més d'escultures i instal·lacions, es podran veure diverses pintures i peces bidimensionals, així com una peça fotogràfica. Aquests últims treballs són importants per entendre com a través de les qualitats pròpies dels materials que utilitza, l'artista es mou del medi escultòric a l'bidimensional de forma gairebé imperceptible.
B. Wurtz centra la seva obra en la utilització d'objectes que fan referència a les primeres necessitats de les persones: aliment, refugi i roba. Llaunes de conserva, bosses de plàstic, mitjons, penjadors, botons, anuncis de supermercats, envasos, cordons, panys ... B. Wurtz utilitza materials banals, d'ús domèstic i de rebuig, en una mena de reciclatge artístic, per confeccionar les seves delicades escultures i instal·lacions que atorguen un nou significat a l'objecte humil. D'una banda, l'artista permet reflexionar sobre les possibilitats que alberguen els objectes d'ús quotidià i, d'altra, evidencia la seva ètica per la reutilització en convertir l'objecte de rebuig en obra artística.